Ontanu raspunde ASPA in legatura cu maidanezii: Exista interese financiare mari

Sambata, 22 Martie 2014, ora 20:48
2140 citiri
Ontanu raspunde ASPA in legatura cu maidanezii: Exista interese financiare mari

Asociatia pentru Supravegherea Animalelor, care are un buget urias, trebuie sa se ocupe de cainii fara stapan, a declarat, sambata, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, care a acuzat interese financiare mari, din cauza carora nu se rezolva aceasta problema.

"Dupa cum stiti foarte bine, in Bucuresti, de cainii fara stapan se ocupa Asociatia pentru Supravegherea Animalelor a Primariei Capitalei, care are un buget foarte puternic, foarte mare si trebuie sa se ocupe de aceasta problema. Din pacate, cand se intampla ceva, aceasta asociatie fantoma da vina pe oricare altcineva. Trebuie sa se ocupe de aceasta problema in Bucuresti", a spus Ontanu, intrebat daca face verificari, dupa ce o femeie a fost gasita moarta intr-un parc din Sectorul 2, aceasta avand muscaturi de caini pe tot corpul.

Intrebat cum comenteaza faptul ca ASPA a spus ca unii dintre cainii gasiti in acel parc erau microcipati de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, Ontanu a spus ca "nicio primarie de sector nu are un buget pentru caini".

ASPA, primele declaratii dupa moartea femeii din Obor: Nu toate sectoarele colaboreaza cu noi

"De 20 si ceva de ani, de cainii fara stapan in Bucuresti s-a ocupat o asociatie a Primariei Generale a Capitalei, care a cheltuit milioane si milioane de euro ca sa rezolve aceasta problema. Pentru 40.000 de caini, cat se presupune ca are Bucurestiul, cred ca, pentru fiecare caine, aceasta asociatie de supraveghere a animalelor a Primariei Capitalei a cheltuit pana acum cel putin 2.000 de euro.Trebuie sa-si faca datoria si asteptam si verificarile, anchetele pe care DNA le va face la aceasta asociatie", a mai spus Neculai Ontanu.

Edilul Sectorului 2 a reamintit ca primarul general spunea, anul trecut, ca de aceasta problema se ocupa "in exclusivitate" Primaria Capitalei si ca nu o descentralizeaza la sectoare. "Eu cred ca e o masura buna pe care a luat-o Primaria Generala ca sa se coordoneze aceasta activitate in conditii mai bune", a declarat Ontanu.

El a adaugat insa ca problema cainilor ar fi fost rezolvata demult, daca de aceasta chestiune s-ar fi ocupat primariile de sector. "Dar sunt interese financiare mari si vedeti in perioada urmatoare ca aceasta problema sa nu fie rezolvata, sa existe caini in strada si intotdeauna cineva sa faca beneficii uriase de pe urma acestor caini", a precizat Ontanu, nedorind sa spuna la ce interese se refera.

Ontanu, despre vinovatii dupa moartea lui Ionut Anghel

Intrebat de faptul ca Administratia Domeniului Public Sector 2 a fost trimisa in judecata, in dosarul privind moartea lui Ionut, pentru ca nu a pus garduri intre parc si proprietatea privata, Ontanu a subliniat ca administratiile domeniului public nu se ocupa de cainii fara stapan.

"Deocamdata, ADP e trimisa in instanta si instanta va hotari daca are o responsabilitate sau nu. Eu va spun in modul cel mai corect ca nicio administratie a domeniului public din Romania sau din alta tara nu se ocupa cu cainii (...) Instanta, cu siguranta, va constata acest lucru", a mai spus primarul Sectorului 2.

ASPA: 2.000 de caini, eutanasiati pana acum. Alti 2.000, in cele trei adaposturi

Coordonatorul de proiect al ASPA, Razvan Bancescu, a declarat, vineri, ca primariile sectoarelor 1 si 2 au refuzat solicitarea de face verificari privind respectarea obligatiilor de catre cei care au adoptat caini fara stapan, desi isi aloca bani pentru gestionarea problemei maidanezilor.

Procurorii Parchetului instantei supreme au trimis in judecata, vineri, in dosarul "Ionut", Administratia Domeniului Public Sector 2, SC Tei Rezidential si pe administratorul firmei, Constantin Ciorascu, pentru ucidere din culpa.

Potrivit procurorilor, ADP Sector 2 nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui acestuia "intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul minorului A.I.C".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ontanu interese financiare ASPA, #Ontanu caini ASPA, #ASPA caini vagabonzi, #ASPA caini sector 2 , #caini vagabonzi