Oprescu, noi promisiuni: cu 80% mai putini maidanezi in 18 luni. La moartea lui Ionut nu am plans electoral

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 13:30
1938 citiri
Oprescu, noi promisiuni: cu 80% mai putini maidanezi in 18 luni. La moartea lui Ionut nu am plans electoral
Foto: Business24

Legea privind maidanezii i-a adus primarului Sorin Oprescu primele rezultate. El spune ca sunt cu 22% mai putine muscaturi de caine raportate de Institutul Matei Bals in octombrie 2013, fata de octombrie 2012, dupa ce echipele de ecarisaj au inceput sa actioneze pe strazi.

"Indicele meu de control este scaderea muscaturii. In octombrie avem cu 22% scadere la muscaturi fata de octombrie anul trecut", a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei la emisiunea Dupa 20 de ani de la ProTV.

"Timpul de reactie de la raportarea unui maidanez la venirea echipajului a inceput sa scada geometric. La prindere sunt multumit de faptul ca am inceput sa controlam fenomenul de la scoli si gradinite. Am mai spart haitele", a aratat Oprescu.

Sorin Oprescu a sustinut ca zeci de caini sunt prinsi zilnic. "Zi de zi, capacitatea de prindere este de 150-200 de caini Nu stiu cati mai sunt. Sunt aproximativ 65.000 de caini in Bucuresti, dar in 18 luni vom reduce cu 80% numarul lor de pe strazi.

Acum incep sa am unde sa ii duc. Sunt 1500 de locuri in adaposturi, si vor fi 10-15.000 in martie, acolo vreau sa ajung", a spus edilul-sef al Capitalei.

Sorin Oprescu a aratat ca legea privind maidanezii ii ofera pentru prima data instrumentele pentru a ii pedepsi pe cei care adopta caini si apoi ii elibereaza.

"Solutia durabila e stimularea adoptiei si controlul adoptiei. Am facut 100 si ceva de controale. Pe unii caini adoptati i-am gasit pe camp, la Mihailesti, pe stanga. Ii amendez si le atrag atentia ca asta e infractiune. Altfel nu mai terminam niciodata, ne furam singuri caciula. Pana acum fapta nu era nici macar incriminata".

Derbedii care iau apararea cainilor

Primarul s-a rafuit si cu ONG-urile care militeaza pentru solutii in problema maidanezilor care nu implica eutanasierea acestora.

El le-a acuzat ca sunt vinovate de proliferarea cainilor fara stapan de pe strazi, impreuna cu unii iubitori de caini. "Sunt derbedei, sunt vocali, dar 95% din populatie nu ii vrea pe strazi. 5% sunt mai vocali".

"Nu am plans electoral. Sunt si eu tata, bunic"

Intrebat daca totusi se simte responsabil pentru moartea lui Ionut Anghel, Sorin Oprescu a sustinut ca imparte responsabilitatea cu societatea si cu Consiliul General al Capitalei.

"Ma simt responsabil ca toata lumea de moartea lui Ionut. Indic o structura, Consiliul General, care timp de 4 ani a taiat banii pentru construirea adaposturilor. Eu sunt gata sa raspund de faptele mele, dar fiecare sa-si asume responsabilitatea. Cand am iesit sa explic nu a fost ca sa plang electoral. Sunt si eu tata si bunic, mi-a parut rau de ce s-a intamplat".

El a spus ca demisia sa nu ar rezolva nimic. "Ce rezolva demisia mea? Daca as fi stiut ca puteam sa intorc viata copilului, plecam in secunda aia. Dar mureau si altii", a concluzionat Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Sorin Oprescu scadere muscaturi maidanezi, #Sorin Oprescu maidanezi adoptii infractiuni, #Oprescu eliberare maidanezi infractiune , #caini vagabonzi