Parlamentul European impune sterilizarea cainilor vagabonzi

Vineri, 14 Octombrie 2011, ora 17:06
2290 citiri
Parlamentul European impune sterilizarea cainilor vagabonzi
Foto: Arhiva

Parlamentul European (PE) a adoptat prin votul majoritatii Declaratia scrisa nr. 26 privind gestionarea cainilor comunitari, in Uniunea Europeana, avandu-i ca initiatori pe Daciana Sarbu, Adina Valean, Elisabeth Jeggle (Germania), Raul Romeva i Rueda (Spania), Janusz Wojciechowski (Polonia), se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale pentru Protectia Animalelor (FNPA).

Masurile adoptate de PE sunt cele de control asupra respectarii de catre statele membre a principiului art. 13 din Tratatul de la Lisabona prin care animalele sunt recunoscute ca "fiinte simtitoare", sterilizarea, identificarea, inregistrarea, promovarea responsabilitatii detinatorilor fata de animalul propriu si implementarea unei legislatii la nivel european impotriva cruzimii fata de animale.

Pe parcursul ultimilor 10 ani, la nivelul Parlamentului European au fost lansate trei declaratii scrise ce priveau situatia cainilor comunitari, insa nu au obtinut votul majoritatii pentru ca parte din europarlamentari erau de parere ca astfel de interventii legislative nu stau in competenta Parlamentului European, ci a statelor membre, situatia cainilor comunitari fiind o situatia particulara a unora dintre acestea

"Cruzimile asupra animalelor ce au zguduit lumea internationala, coruptia autoritatilor ce nu sanctioneaza in niciun fel actele de cruzime fata de animale, coruptia autoritatilor ce declara cheltuirea (fictiva) unor sume exorbitante pentru gestionarea cainilor comunitari, perpetuarea unor masuri extreme care nu au facut decat sa mentina cainii in strada, lipsa unei strategii civilizate, eficiente, precum si vointa cetatenilor europeni au determinat Parlamentul European sa ia atitudine", a declarat pentru Green Report Carmen Arsene, vicepresedinte FNPA.

Citeste mai mult despre Sterilizarea, solutia adoptata de Parlamentul European pentru cainii comunitari pe GreenReport.ro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sterilizare caini vagabonzi, #sterilizare maidanezi, #parlament european maidanezi , #caini vagabonzi