Presa austriaca: Dupa 20 de ani de dezbateri, Romania a adoptat Legea maidanezilor

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 21:14
1637 citiri
Presa austriaca: Dupa 20 de ani de dezbateri, Romania a adoptat Legea maidanezilor
Foto: APA

Dupa mai bine de 20 de ani de dezbateri daca sa permita sau nu eutanasierea cainilor fara stapan din cauza numarului mare de victime care s-au plans ca au fost atacate sau muscate, Romania permite omorarea cainilor fara stapan, comenteaza presa austriaca.

Legea cainilor maidanezi a fost adoptata, marti, in Parlamentul Romaniei, astfel ca soarta maidanezilor se afla, de acum incolo, in mainile autoritatilor locale, comenteaza agentia de presa austriaca Austria Presse Agentur (APA), citata de publicatia Die Presse.

Miile de caini comunitari din marile orasele ale Romaniei vor fi stransi de pe strazi si, daca in termen de 30 de zile nu vor fi adoptati sau primariile nu vor avea bani sa ii tina in adaposturi, s-ar putea sa fie chiar eutanasiati.

Peste 10.000 de oameni sunt muscati, in fiecare an, de cainii fara stapan care se plimba liberi pe strazile din Romania. Din miile de persoane atacate de maidanezi in ultimii ani, patru au si murit. Acum, insa, Parlamentul a luat masuri drastice si a adoptat o lege care prevede posibilitatea eutanasierii maidanezilor, mai scriu jurnalistii austrieci.

Potrivit noului act normativ, fiecare autoritate locala va decide, printr-un referendum, soarta cainilor fara stapan, daca vor fi omorati sau nu. Totodata, maidanezii bolnavi vor fi eutanasiati doar daca se va dovedi, medical, ca nu au sanse de insanatosire.

Numai in Bucuresti, peste 13.200 de oameni au fost muscati de cainii fara stapan in anul 2010, insa reprezinta doar numarul de victime care au apelat la serviciile medicale si li s-a administrat vaccinul antirabic.

Jurnalistii de la APA cred ca maidanezii s-au inmultit cu precadere in capitala Romaniei, dupa ce au fost abandonati din cauza demolarilor ceausiste. Cainii care acum ii musca pe trecatori sunt urmasii celor ai caror stapani au fost nevoiti sa-si abandoneze gospodariile si sa se mute la bloc.

Ani mai tarziu, cainii au ajuns sa umble in haite, aciuati pe langa impozantele cladiri rezidentiale din Bucuresti. Ce e, insa, cel mai grav este atitudinea oamenilor fata de maidanezi: ii hranesc fara sa-si asume niciun fel de responsabilitate pentru ei, scriu, indignati, austriecii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#presa austriaca Legea maidanezilor, #APA Romania adoptat Legea maidanezilor , #caini vagabonzi