Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Presedintele CCR: Am un caine care e in greva foamei dupa ce a aflat de legea maidanezilor

Miercuri, 25 Septembrie 2013, ora 10:00
3001 citiri
Presedintele CCR: Am un caine care e in greva foamei dupa ce a aflat de legea maidanezilor
Foto: Arhiva

Augustin Zegrean, presedintele CCR, a declarat, miercuri dimineata, ca "Legea cainilor vagabonzi contestata este aceeasi lege care a mai fost contestata in trecut" si a glumit, spunandu-le jurnalistilor ca are un caine in greva foamei, dupa ce a aflat de lege.

Presedintele Curtii Constitutionale, care discuta, miercuri, sesizarea cu privire la proiectul de lege privind gestionarea cainilor comunitari, a mai afirmat ca in proiectul de lege aprobat de Senat "nu se poate vorbi despre eutanasiere in masa".

Intrebat de catre jurnalisti daca are un caine sau daca a fost muscat, vreodata, de un caine, Zegrean a glumit, spunand: "Am un caine lup care este in greva foamei de trei zile, dupa ce a aflat de lege. Nu am fost muscat de un caine vagabond, ci de o oaie".

Pe de alta parte, un alt judecator al Curtii Constitutionale, Petre Lazaroiu (foto), a apreciat ca "se putea face o lege mai buna".

In fata Curtii Constitutionale s-au adunat, miercuri dimineata, cateva zeci de iubitori ai cainilor, care protesteaza fata de forma actuala a legii. Potrivit B1 TV, decizia forului legislativ ar urma sa fie anuntata in jurul orei 14.00.

Legea cainilor vagabonzi ajunge miercuri pe masa judecatorilor CCR

Sesizarea de neconstitutionalitate a fost depusa de 29 de senatori de la PP-DD, PNL, PC, PSD si PDL, printre care Haralambie Vochitoiu (lider grup PP-DD), Tudor Barbu (lider grup PC), Dumitru Pelican (PC), Calin Popescu-Tariceanu (PNL), Ioan Ghise (PNL), Catalin Croitoru (PSD), Ovidiu Marius Isaila (PDL).

In documentul care a ajuns la Curtea Constitutionala, senatorii sustin ca forma in care actul normativ a fost adoptat difera fundamental, atat in ceea ce priveste conceptia, cat si in ceea ce priveste continutul, de cea adoptata de Senatul Romaniei la data de 12 martie 2013.

M.M.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#Zegrean caini vagabonzi, #Zegrean caine greva foamei, #sesizare CCR caini vagabonzi , #caini vagabonzi
Comentarii