Primele sanctiuni in cazul copilului ucis de caini - Cine plateste

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 11:35
4492 citiri
Primele sanctiuni in cazul copilului ucis de caini - Cine plateste
Foto: B1 TV

Firma care detine terenul unde un copil de patru ani a murit, luni, muscat de caini, cat si paznicul zonei, au fost amendati de politistii de la Sectia 7 din Capitala.

Agentii de politie au spus ca proprietarul angajase un paznic, insa nu ii asigurase acestuia un curs de specialitate. Mai mult, paznicul nu avea niciun plan de baza, cum ar fi trebuit, arata Romania TV.

Proprietarul terenului a fost sanctionat cu 2.000 de lei, in timp ce paznicul va trebui sa plateasca o amenda de 500 de lei, pentru ca ei ar fi trebuit sa se asigure ca terenul e ingradit si ca maidanazii de acolo nu pot iesi.

Marti a iesit la iveala faptul ca maidanezul care l-a ucis pe copil apartinea unui ONG care lupta pentru protectia animalelor. O femeie membra a organizatiei este cea care a semnat formularul de adoptie pentru cainele vagabond.

Femeia care ar avea in grija "cainele ucigas": Eu am constiinta curata

Acesta a fost adoptat in 2008 de catre fundatia Caleidoscop. "Teoretic trebuia sa am grija de el, practic nu. Daca trebuie sa invinovatim pe cineva, trebuie criticata asociatia pentru ca nu si-a asumat responsabilitatea. Am inteles ca s-a ajuns la moartea unui copil, dar asta a fost. A fost un accident. Eu am constiinta curata si ma ocup in continuare sa salvez animale", a declarat Lavinia Mirela Nica, pentru Stirile Pro TV.

Luni, un copil de patru ani a murit in zona Parcului Tei din Capitala dupa ce a fost muscat de caini. Fratele sau, de sase ani, a fost muscat si el, dar a reusit sa scape.

Copil ucis de caini in Bucuresti: Ontanu se spala pe maini

Potrivit raportului IML, micutul a murit de la pierderea masiva si rapida de sange, avand sute de plagi muscate. Initial, autoritarile au spus ca incidentul s-a petrecut in Parcul Tei, insa, in scurt timp, a fost dat un comunicat de presa prin care Primaria Sectorului 2 s-a spalat pe maini de aceasta tragedie, anuntand ca micutul a fost muscat pe un teren proprietate privata.

Zgonea, despre copilul ucis de caini: E o drama. Trebuie sa actionam legea maidanezilor

Din anul 2008, legea interzice eutanasierea cainilor maidanezi, iar primaria este obligata sa sterilizeze animalele, dupa care sa le tina in adaposturi sau sa le dea drumul inapoi pe strada.

In 2011, Camera Deputatilor a adoptat una dintre cele mai controversate legi, care reglementeaza situatia cainilor maidanezi si care prevede inclusiv eutanasierea. Acest lucru a starnit furia iubitorilor de animale, dar au existat si persoane care au aplaudat decizia luata de deputati. Legea a ramas de atunci blocata la Curtea Constitutionala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#copil muscat caini, #proprietar teren amenda copil caini, #sanctiuni copil muscat caini , #caini vagabonzi