Probleme in adaposturile din Capitala: Caini nesterilizati, nedeclarati si neinregistrati (Video)

Marti, 09 Iulie 2013, ora 18:06
3031 citiri
Probleme in adaposturile din Capitala: Caini nesterilizati, nedeclarati si neinregistrati (Video)
Foto: bucurestifm.ro

Peste 1.200 de caini nesterilizati, nedeclarati si neinregistrati au fost descoperiti in trei dintre cele opt adaposturi din Capitala ale unor ONG-uri, a declarat marti Razvan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

"Au fost identificate pana acum opt adaposturi in Capitala. In trei dintre acestea am gasit peste 1.200 de caini care nu erau inregistrati, animalele fiind nesterilizate si nevaccinate antirabic", a spus coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Razvan Bancescu a precizat ca numarul animalelor care traiesc in cele opt adaposturi, identificate in urma unor controale care au avut loc in luna aprilie, este estimat la peste 2.000, acestea fiind tinute in conditii improprii de igiena, fara a fi vaccinate, sterilizate sau inregistrate.

Unul dintre adaposturile ilegale identificate de ASPA este cel al Asociatiei pentru Dezvoltare Comunitara EMA (Ema Shelter, fosta Laila), unde au fost gasiti 304 caini nevaccinati, neinregistrati si, in mare parte, nesterilizati.

In 29 aprilie, in urma unor sesizari care aveau ca obiect mirosul si zgomotul facut de cainii tinuti intr-un adapost de pe strada Pericle Papahagi nr. 22-24, din Sectorul 3 al Capitalei, o echipa de inspectori a municipalitatii si reprezentanti ai ASPA au facut un control.

Inspectorilor municipalitatii nu li s-a permis accesul in adapost, insa coordonatorul de proiect al ASPA a spus ca au fost identificati 304 caini fara stapan, adapostul functionand fara autorizatie si fara acordul proprietarului de drept al imobilului respectiv.

Un alt adapost este cel detinut de Asociatia "Prietenii Animalelor - Romania", din Drumul Sabareni nr. 69-73, in Sectorul 6 al Capitalei, unde au fost gasiti 600 de caini neinregistrati, nedeclarati, nevaccinati antirabic si in mare parte nesterilizati.

Totodata, la momentul controlului inspectorilor municipalitatii, in caietul unde trebuiau inregistrate operatiile facute animalelor nu mai erau trecute insemnari din anul 2006, iar in registrul de vaccinari nu mai fusesera inregistrate operatiuni din anul 2003.

"Desi, in urma investigatiilor efectuate, am gasit ca fundatia strange fonduri atat pentru sterilizari, cat si pentru adoptiile internationale, nicio operatiune nu era inregistrata" a declarat Razvan Bancescu.

La cateva sute de metri fata de adapostul Asociatiei "Prietenii animalelor - Romania" era adapostul Fundatiei "Daisy Hope", tot pe Drumul Sabareni, la numerele 131-137.

"Estimam prezenta a aproximativ 300 de animale, insa nu s-a putut lua legatura cu niciun reprezentant sau angajat al adapostului, deoarece, desi timp de trei zile adapostul a fost monitorizat, nicio persoana nu a descuiat poarta adapostului pentru a hrani sau a da apa animalelor", a mai aratat Razvan Bancescu.

In urma controlului la adapostul din strada Pericle Papahagi nr. 22-24, inspectorii Primariei Capitalei au dat o amenda in valoare de 3.000 de lei, iar adapostul a fost evacuat de la adresa respectiva "cateva zile mai tarziu", a precizat Bancescu.

La adapostul din Drumul Sabareni nr. 69-73, care functiona in baza avizelor prevazute de lege, Asociatia "Prietenii Animalelor - Romania" a fost amendata cu 5.000 de lei de inspectorii municipalitatii, pentru nerespectarea normelor de salubritate si igienizare pe teritorul municipiului Bucuresti, iar pentru adapostul "Daisy Hope" se asteapta identificarea persoanelor care reprezinta fundatia.

"Din pacate, desi anumite ONG-uri se declara sustinatoare ale metodei 'Capturare-Sterilizare-Returnare', ele stocheaza cainii in conditii improprii. De asemenea, sunt zone din care dispar cainii, iar populatia acuza pe nedrept ASPA. Din acest motiv, vom continua sa monitorizam atent toate adaposturile si refugiile care isi desfasoara activitatea pe teritoriul administrativ al municipiului Bucuresti", a mai spus Bancescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#caini nesterilizati adaposturi Bucuresti, #controale adaposturi caini Bucuresti , #caini vagabonzi