Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi, aprobat

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 15:36
4541 citiri
Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi, aprobat
Foto: Arhiva

Referendumul pentru eutanasierea cainilor maidanezi a fost aprobat de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Referendumul, care va avea loc pe 6 octombrie, a fost propus de primarul Sorin Oprescu dupa ce un copil de numai patru ani a fost ucis de caini in zona unui parc din Capitala.

Au votat in favoarea acestui proiect 31 de consilieri, sase au fost impotriva, iar consilierii PDL au parasit sala.

Oprescu si-a sustinut referendumul in Consiliul General - Costurile sunt de 6 milioane

"Nimeni nu vrea sa faca genocide, dar nimeni nu vrea sa-i vada in strada. Unde sa-i duca? Vom face exact ceea ce doresc bucurestenii. Parerea mea este ca, in ultimii 23 de ani, acesta este primul referendum in urma caruia vom afla ce cred bucurestenii cu adevarat. Pana atunci, pana pe 6 octombrie, o sa incepem sa adunam cainii de pe strazi intr-un numar mai mare. Nu ne apucam de eutanasieri ca nebunii pana nu avem rezultatul referendumului", a declarat Sorin Oprescu.

Sase milioane de lei vor fi alocati organizarii acestui referendum.

"Noi am estimat undeva la 4.900.000 de lei, dar am aprobat o suma mai mare care, daca nu va fi folosita in totalitate, se va intoarce la buget", a declarat Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste motivele pentru care primarul a ales sa organizeze un referendum, acesta a declarat ca doar asa se pot "dezlega mainile administratiei".

"In conditiile in care legea este ambigua, nu poti sa faci o ordine perfecta. De aceea, singura solutie este referendumul pentru a face o lege mai buna. Mergem inainte intr-o formula care sa dezlege mainile administratiei locale", a mai declarat primarul.

Potrivit proiectului de hotarare, bucurestenii ar urma sa raspunda cu DA sau NU la intrebarea "Sunteti de acord cu eutanasierea cainilor fara detinator capturati pe domeniul public al municipiului Bucuresti si neadoptati in termenul prevazut de lege?".

Cristian Preda: Referendumul despre eutanasiere, lipsit de sens

Doua mitinguri anti-maidanezi vor fi organizate in Bucuresti, duminica, de la ora 11.00, si luni, de la ora 18.00, in parcul Izvor, in apropiere de Palatul Parlamentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#referendum eutanasiere aprobat, #referendum caini maidanezi, #referendum aprobat in Bucuresti , #caini vagabonzi