Revista Presei - Criminalii: Peste 230 de caini comunitari, ucisi intr-o singura noapte

Joi, 12 Mai 2011, ora 08:46
2354 citiri
Revista Presei - Criminalii: Peste 230 de caini comunitari, ucisi intr-o singura noapte
Foto: Ziare.com

Peste 230 de caini fara stapan au fost ucisi intr-o singura noapte la Botosani, iar subiectul tine prima pagina a ziarielor, dupa ce organizatiile pentru protectia animalelor au acuzat autoritatile ca au omorat niste biete animale sanatoase.

"Puterea" prezinta pe larg cazul, aratand ca primaria din Botosani si-a justificat actiunea spunand ca animalele erau bolnave de jigaraie, iar tratamentul ar fi fost extrem de costisitor.

Reprezentantii ONG-urilor pentru protectia animalelor spun insa ca 230 de caini nu puteau fi eutanasiati intr-un timp atat de scurt si ca angajatii adapostului au devenit violenti la vederea presei.

"Evenimentul Zilei" a facut publice actele in baza carora au fost eutanasiati cainii: este vorba despre doua adrese ale medicului veterinar care atesta faptul ca animalele erau bolnave si ca, in urma cu ceva timp, la adapost ar fi murit mai multi caini din cauza bolii.

Si daca autoritatile nu vor sa trateze cainii bolnavi pentru ca este costisitor, alte costuri sunt tinute la secret. Cum ar fi costul de renovare al vilei in care locuieste familia prezidentiala, scrie "Jurnalul National".

Si daca in Romania problemele demne de prima pagina sunt cainii vagabonzi si cheltuielile familiei Basescu, Europa are alte probleme. "Spatiul Schengen, in pragul disparitiei", titreaza Romania Libera, care arata ca membrii Comisiei Europene au luat in calcul impunerea restrictiilor de calatorie.

Puterea: Criminalii - Peste 230 de caini comunitari au fost ucisi intr-o singura noapte la Botosani

In cazul uciderii cainilor de la Botosani, ONG-urile acuza, iar primaria se apara cu acte de la veterinari. Animalele au fost ucise, si nu eutanasiate de angajatii primariei, acuza reprezentantii ADOR.

"Cainii nu au avut cum sa fie eutanasiati intr-un timp atat de scurt, deoarece voluntarii nostri au fost aseara (n.red. - marti seara) in adapost si toate animalele inca traiau. Incercam sa luam unul dintre cadavre si sa facem autopsie ca sa aflam adevarul", a declarat Eugen Nistor, reprezentant ADOR.

La vederea jurnalistilor, angajatii Serviciului Public de Administare a Bazelor Sportive si Zonelor de Agrement Botosani au devenit violenti si au aruncat cu caramizi si au pornit furtunurile cu apa. Reprezentantii ADOR sustin ca unii dintre angajatii primariei erau in stare de ebrietate, arata Puterea.

Evenimentul Zilei: Peste 200 de caini, omorati la Botosani. Vezi documentele prin care s-a decis eutanasierea

"Evenimentul Zilei" a intrat in posesia adreselor trimise de medicul veterinar Petru Cristian Pancu la Directia Sanitar Veterinara Botosani in care se solicita eutanasierea cainilor.

Intr-unul dintre aceste documente, trimis in data de 29 aprilie 2011, se precizeaza ca "in ultimele 15 zile s-a constatat decesul a 69 de caini care prezentau ante-mortem semne clinice de jigodie". In cea de a doua adresa, se arata ca au mai murit 27 de caini din aceeasi cauza, scrie Evenimentul Zilei.

Viceprimarul din Botosani, Florin Gheorghita, spune ca tratarea cainilor costa scump, 400 de lei de animal, "si tot nu se faceau bine".

Jurnalul National: Secret - cat ne costa traiul familiei Basescu in palatul lui Ceausescu?

Pe de alta parte, costurile statului cu vila presedintelui Basescu, trecuta in patrimoniul privat al statului pentru a putea fi vanduta, sunt tinute la secret.

Jurnalul National a solicitat RAAPPS, in baza legii liberului acces la informatii de interes public, sa comunice suma totala a investitiilor realizate de stat la Vila Lac 3.

Vila are o suprafata construita de 1.045 de metri patrati, teren de tenis de 684 de metri patrati si un patinoar de 308 metri patrati, ponton si remiza pentru barci si un teren aferent de 29.296 de metri patrati. Potrivit unor surse, amenjarile facute la resedinta prezidentiala sunt demne de un seic arab, cu dormitorul prezidential de 200 de metri patrati, coloane de marmura, lemn exotic din Brazilia si Indonezia si piatra din India si China.

Romania Libera: Spatiul Schengen, in pragul disparitiei

In aceasta perioada, la Bruxelles are loc reuniunea ministrilor europeni de Interne care analizeaza propunerile Comisiei Europene de reintroducere temporara a controalelor la frontierele nationale in zona Schengen.

Sub presiunea Frantei si a Italiei, care cer o revizuire a acordului Schengen din cauza imigrantilor tunisieni, Comisia Europeana (CE) a acceptat sa analizeze posibilitatea restabilirii temporare a controalelor la frontierele din interiorul spatiului Schengen, dar numai in situatii "exceptionale", in functie de conditii stricte care sa nu fie decise decat la nivel european.

Si doar in doua cazuri: cand o tara insarcinata cu paza frontierei externe se dovedeste o veriga "slaba" si cand presiunea migratorie este "extraordinara", scrie Romania Libera.

(L.S.)

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#caini vagabonzi Botosani, #caini comunitari ucisi , #caini vagabonzi