Revoltat de atitudinea Romaniei fata de maidanezi, un eurodeputat italian ii scrie lui Basescu

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 20:23
1447 citiri
Revoltat de atitudinea Romaniei fata de maidanezi, un eurodeputat italian ii scrie lui Basescu

Eurodeputatul italian Andrea Zanoni i-a transmis presedintelui Traian Basescu o scrisoare prin care isi exprima nemultumirea fata de decizia autoritatilor de la Bucuresti in ceea priveste cainii fara stapan.

Zanoni condamna legea prin care autoritatile romane vor sa eutanasieze cainii maidanezi, spunand ca "ar fi o crima dictata de dorinta de razbunare" a mortii copilului de patru ani, care a sfarsit in coltii unei haite de caini fara stapan, in zona unui parc din Bucuresti.

"La doua zile de la moartea copilului, atunci cand legea a fost trimisa in Parlament, i-am scris presedintelui Traian Basescu, impreuna cu colegii din grupul aparatorilor drepturilor animalelor, dar nu am primit niciun raspuns nici pana acum.

Am vizionat filmulete socante, in care se putea vedea modul in care cainii sunt ucisi pe strazi, cu o cruzime incredibila, asa ca cerem macar ca maidanezii sa fie eutanasiati cu mai multa blandete. Un lucru destul de greu de obtinut, avand in vedere ca maidanezii sunt ucisi si in alte state UE.

Belgienii sar in apararea cainilor de la Bucuresti: Eutanasierea, un scuipat in fata democratiei

Comisia Europeana ar trebui sa introduca un cadru legislativ general si vom inainta CE o propunere cu privire la acest lucru. Lucram la asta in prezent", a precizat Zanoni, citat de blogul cotidianului italian La Repubblica.

Aceeasi sursa mentioneaza ca Guvernul Romaniei ignora protestele "care iau amploare" si ca legiutorii raspund solicitarii presedintelui Basescu, care indeamna la uciderea in masa a cainilor.

Sursa citata invoca si ipoteza privind un potential caz de pedofilie, amintind de informatiile conform carora copilul ar fi fost gasit dezbracat iar muscaturile de pe corpul victimei ar fi suvenit dupa momentul decesului.

La randul lor, ONG-urile pentru protectia animalelor din Italia inainte autoritatilor de la Bruxelles sesizari cu privire la situatia din Romania, invocand faptul ca tara noastra trebuie sa se supuna normelor comunitare deja existente, care condamna actele de cruzime fata de necuvantatoare.

Citeste si:
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului anunță fonduri uriașe pentru ”Casa Verde Fotovoltaice”. Când se va relua depunerea dosarelor
Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunțat marți, 25 ianuarie, că are ca obiectiv alocarea unui miliard de euro până în anul 2024 pentru programul prin care populaţia poate cumpăra, cu...
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...