Solutia americana la problema cainilor vagabonzi De la cititori

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 17:37
6239 citiri
Solutia americana la problema cainilor vagabonzi De la cititori

Povestea lui Ionut, copilul de 4 ani din Bucureti mancat de viu de o haita de caini vagabonzi, a facut deja inconjorul lumii, ajungand pana in America.

Politicieni din toate partidele s-au crizat sau au plans spunand ca e nevoie de o solutie, aratand in acelasi timp cu degetul catre altii, ca din vina lor s-a intamplat ce s-a intamplat.

In ultimii 10 ani fiecare partid politic mare din Romania s-a aflat la conducerea tarii asa ca, daca exista vointa politica si responsabilitate din partea fiecaruia, problema cainilor vagabonzi era deja rezolvata. Se vede, insa, ca n-a existat, si pentru asta fiecare om politic trebuie facut responsabil pentru moartea lui Ionut.

Sangele acestui copil nevinovat este pe mainile acestor politicieni care au permis si perpetuat aceasta situatie intr-un stat modern si civilizat, in care platitorii de taxe sa fie hartuiti, agresati sau chiar mancati de vii de haite de animale scapate de sub control.

Traiesc in Statele Unite de 11 ani. Mai mult, traiesc in Sudul Californiei unde americanii atat de mult iubesc cainii ca unii si-i duc in brate la plimbare sa nu oboseasca sau ii imbraca dimineata sa nu le fie frig. De cand sunt aici am cutreierat multe strazi si multe orase, inclusiv Los Angeles si San Diego, insa nu am vazut caini vagabonzi.

Solutia aplicata de americani pentru a rezolva problema animalelor gasite pe strada este foarte simpla:

1. Fiecare proprietar de caine sau pisica, ce tine la animalul sau, ii pune la gat un medalion unde are inscriptionat numarul de telefon la care poate fi apelat in cazul in care animalul se pierde si este gasit.

2. In cazul in care animalul se pierde si este gasit, daca are acel medalion, proprietarul este sunat sa vina sa-l ridice.

3. In cazul in care animalul nu are medalion, acesta este dus la un adapost ("shelter") iar ONG-urile si/sau municipalitatea ii pun fotografia pe Internet pentru ca eventualul proprietar sa-l poata gasi sau sa fie adoptat.

4. Daca dupa 7, 15 sau 30 de zile - depinde de la oras la oras - animalul nu este ridicat de catre stapan sau nu este adoptat, acesta este eutanasiat.

Pe cat de mari iubitori de caini sunt americanii din sudul Californiei, nu am auzit in toti acesti 11 ani sa se faca proteste in strada ca animalele neridicate sunt eutanasiate dupa un timp.

Dragostea fata de orice vine cu responsabilitate. Cine spune ca iubeste animalele sa le ia acasa si sa isi asume responsabilitatea cresterii lor.

Mai mult, nu am auzit un om politic in California (care este unul dintre cele mai de stanga state din America) sa spuna ca animalele fara stapan prinse sa fie lasate din nou pe strada. Un om politic care propune o astfel de solutie este un om iresponsabil, caruia nu-i pasa de siguranta cetatenilor pe care-i reprezinta si de imaginea orasului pe care-l conduce.

Ce ar face acesti politicieni din Romania daca in orasele tarii ar umbla haite de lupi, ursi sau porci mistreti?

Drama aceasta sper sa aiba urmari la vot, iar politicienii iresponsabili sa nu mai fie votati.

Mai mult, acesti primari si consilieri locali ar trebui dati in judecata de

fiecare persoana care a fost muscata de caini si facuti sa plateasca daune civile

acestor victime.

Sper ca moartea acestui copilas nevinovat sa nu fie in van iar oamenii din

Romania sa se trezeasca!

Pr. Chris Terhes

"St. John the Baptist" Romanian Catholic Mission

Orange County, California

Citeste si:
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Se împart funcții în PNL. Pentru ce poziții candidează Lucian Bode și Virgil Popescu
Conducerea PNL se reuneşte, vineri, într-o nouă şedinţă, la Consiliului Naţional, după Liga Aleşilor Locali de joi. În cadrul şedinţei vor fi aleşi secretarul general al partidului,...
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...