Sorina Placinta: Nu vrem eutanasierea cainilor maidanezi

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 17:30
2293 citiri
Sorina Placinta: Nu vrem eutanasierea cainilor maidanezi
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Sorina Placinta spune ca, prin campania "Bucurestiul fara maidanezi", PDL nu urmareste eutanasierea cainilor maidanezi, ci informarea cetatenilor cu privire la solutiile pe care le ofera legea privind cainii comunitari.

"Legea doar da posibilitatea administratiei locale sa decida intre eutanasiere, plasarea tuturor maidanezilor in adaposturi sau sterilizarea acestora si apoi intoarcerea lor in strada. Demersul vrea sa le arate cetatenilor din Bucuresti ca exista, in sfarsit, suficienta vointa politica pentru a rezolva una dintre cele mai importante probleme ale Capitalei.

Pentru ca din pasivitate s-a ajuns in situatia actuala, tot evitand mereu problema si ascunzandu-ne in spatele unor discursuri pozitive, dar fara efect practic. PDL Bucuresti vrea sa spuna clar ca 'vrem si putem sa rezolvam problema maidanezilor", a declarat Sorina Placinta.

Senatorul PDL a precizat ca derularea campaniei nu va presupune costuri pentru resursa umana, intrucat totul se va face pe baza de voluntariat.

"In ceea ce priveste materialele tiparite (de promovare a campaniei - n.red.), acestea depasesc putin 25.000 de lei. Nu sunt costuri foarte mari, pentru ca noi derulam o campanie civica, in care cetateanul are interesul sa vada rezolvata aceasta problema. Nu trebuie sa mobilizam niste resurse deosebite, pentru ca subiectul are suficienta forta de atractie, incat nu este necesar sa faci eforturi deosebite pentru a-i convinge pe cetateni de importanta adoptarii unei asemenea legi", a conchis Placinta.

Persoanele care detin functii numite sau alese cu sprijinul PDL Bucuresti sunt obligate sa stranga, pana la 1 decembrie, cate 2.000 de semnaturi in favoarea campaniei "Bucurestiul fara maidanezi", in caz contrar urmand sa le fie retras sprijinul politic.

Aceasta obligatie a fost decisa de Biroul Permanent al PDL Bucuresti, saptamana trecuta, au confirmat, pentru NewsIn, surse din partid.

Semnaturile vor fi stranse de echipe mobile care se vor deplasa inclusiv in scoli, spitale si la asociatiile de locatari.

Tot pana la 1 decembrie, fiecare colegiu al Organizatiei PDL Bucuresti trebuie stranga cate 10.000 de semnaturi pentru campanie, a mai hotarat Biroul Permanent.

Campania ar urma sa fie popularizata outdoor, precum si in presa scrisa, TV, radio si online.

Campanie PDL - pentru o Capitala cu adevarat europeana

Responsabilul principal al campaniei este senatorul Sorina Placinta, care spune ca aceasta campanie raspunde nevoilor celor care "isi doresc o Capitala cu adevarat europeana".

Reprezentantii unei organizatii neguvernamentale de protectie a animalelor spun ca aceasta campanie ar fi una de ucidere a cainilor vagabonzi.

Legea privind gestionarea cainilor fara stapan este pe ordinea de zi pentru vot final la Camera Deputatilor in sedinta de marti. Camera adoptase pe 17 octombrie legea pe articole, insa votul final a fost amanat de mai multe ori, inclusiv saptamana trecuta, din cauza dezbaterilor tensionate asupra proiectului.

Opozitia a acuzat Puterea ca sprijina o lege ce va da voie primarilor sa eutanasieze in masa cainii fara stapan si care permite sub acoperamant legal tratamente brutale pentru animale.

In plus, deputatii PSD si PNL au sustinut ca legea este doar in beneficiul unor primari care vor sa se imbogateasca, prin intermediul firmelor de partid, de pe urma ecarisajului cainilor comunitari. O alta problema invocata de Opozitie este ca legea nu incurajeaza solutiile unitare, iar localitatile in care cainii raman pe strazi vor deveni sursa de migratie catre localitatile unde animalele au fost ridicate.

In replica, deputatii Puterii au sustinut ca legea permite fiecarei primarii sa decida, in urma consultarii cetatenilor, ce solutie adopta, fie construirea de adaposturi, sterilizarea, fie eutanasierea. Puterea a mai invocat in sprijinul legii incidentele din ce in ce mai dese in care animalele infuriate care au provocat rani grave sau chiar decesul unor persoane.

Pe de alta parte, nici in interiorul arcului guvernamental nu a existat un consens in legatura cu acest subiect. Astfel, deputatul PDL Catalin Croitoru declara pe 17 octombrie: "Sa nu credeti cumva ca la PDL exista o masina de vot! Votam asa cum ne dicteaza constiinta. E foarte posibil ca legea sa nu treaca. Se vor complica lucrurile, pentru ca in continuare nu vor fi solutii. Personal nu sunt de acord cu eutanasierea, nu cred ca aceasta e solutia".

In plus, in Capitala, PDL Bucuresti a instalat corturi in care ii indeamna pe cetateni sa semneze pentru rezolvarea problemei cainilor fara stapan. ONG-urile care protejeaza animalele spun ca PDL induce oamenii in eroare punandu-i sa semneze pentru eutanasiere fara a le spune acest lucru.

Legea a fost vehement contestata de organizatiile pentru apararea drepturilor animalelor, atat din Romania, cat si din strainatate, dar si de mai multi europarlamentari, in special cei ai PSD.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Placinta PDL, #campanie PDL caini maidanezi, #eutanasiere caini vagabonzi , #caini vagabonzi