Unde sunt adevaratii iubitori de animale? (Opinii)

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 23:59
4751 citiri
Unde sunt adevaratii iubitori de animale? (Opinii)
Foto: Libertatea

In toata saga fara sfarsit a cainilor vagabonzi, cel mai tare ma irita ipocrizia si cinismul celor care fac adevarate crize de isterie pe la diverse mitinguri de aparare a maidanezilor. Daca am avea atatia iubitori autentici de animale cate fundatii colecteaza bani in acest scop si cate cucoane se dau de ceasul mortii, sunt convins ca numarul cainilor de pe strazi ar fi cu mult mai mic. Pentru ca, pe de-o parte, cu mult mai multe animale ar fi adoptate din adaposturile supraaglomerate, iar pe de alta parte, ar aparea solutii autentice la aceasta plaga a Romaniei.

Dupa stiinta mea, banii europeni care puteau fi accesati pentru construirea de adaposturi au ramas neatinsi. Nu au tentat nici primaria, nici vreun ONG cu patru sau mai stiu eu cate labute. Ca dovada, in Capitala cel putin, nu a mai fost construit de ani de zile niciun adaport nou. De ce? Din acelasi motiv pentru care avem in general o rata a absorbtiei atat de modesta. Pentru ca banii europeni sunt urmariti si nu pot fi pradati atat de usor ca donatiile sau banii de la buget. Si atunci de ce sa-ti bati capul?

Sau ati auzit de vreo initiativa a iubitorilor care sa armonizeze interesele oamenilor si ale animalelor. De exemplu, eu as fi perfect de acord sa dau o suma lunara pentru intretinerea animalelor care sa fie stranse de pe strazi, sterilizate si tinute in adaposturi sau macar in tarcuri, pana mor de batranete.

Dar ia sa-i intrebi pe iubitori daca ar scoate vreun sfant din buzunar pentru un asemenea scop. Sa te tii vaiete: pensia-i mica, sunt somer, am rata mare, intetinerea ma omoara si cate si mai cate altele! E mai simplu sa lasi pe strada haite semisalbaticite carora sa le arunci cate un zgarci ramas de la masa, haite extrem de periculoase nu numai pentru integritatea oamenilor, ci si pentru sanatatea publica. Iresponsabilii care socotesc ca aceasta solutie, chinuitoare si pentru animale, este una buna si fac crize pentru sustinerea ei sunt vinovati pana la limita penalului pentru suferinta fiecaruia dintre cei muscati, mutilati sau chiar ucisi zilnic de caini vagabonzi. Si numai in Bucuresti se inregistreaza lunar 11 mii de noi astfel de agresiuni.

Dar pot sa stea linisiti, pentru ca, mai nou, Curtea Constitutionala din Romania a trecut oficial drepturile animalelor deasupra drepturilor omului. Asta in timp ce judecatorii CEDO socotesc ca unui om muscat de caini ii sunt incalcate drepturile fundamentale de catre statul care nu ia masuri pentru rezolvarea acestei probleme. Ei au pronuntat o condamnare a Romaniei in acest sens.

Si ma mai revolta ceva. Cati dintre participantii pe la mitinguri promaidanezi sunt vegetarieni? Bag mana in foc ca o mica parte. Cert este ca mai toti poarta pantofi, cizme si genti de piele, unii sunt imbracati in haine de piele si chiar in blanuri. Isi imagineaza cumva aceste suflete simtitoare ca animalul care a furnizat fleica/copanul din farfurie sau in a carui piele se imbraca/se incalta s-a sinucis sau a murit de batranete si plicitiseala?

Si acesti oameni obliga sute de mii de mame din Bucuresti sa isi infranga un instinct pe care o catea si-l manifesta nestingherita si nepedepsita. Mama nu are cum sa-si apere puii de atacurile cainilor, in vreme ce o catea ataca fara cea mai mica ezitare orice om se apropie de puii ei.

Nu vreau sa fie gresit inteles. Nu pledez pentru uciderea in masa a cainilor, ba chiar ma tem ca actele de cruzime se vor inmulti ca efect al disperarii oamenilor care isi apara vietile si copiii. Dar am tot dreptul sa pretind o solutie la aceasta problema. O solutie cu rezultate vizibile intr-un termen aceptabil, nu ca sterilizarea despre care tot vorbim degeaba de cel putin 10 ani. Si pana cand ea nu va aparea, nu pot avea nicio simpatie pentru oameni care, cu cinism si ipocrizie, imi pun in pericol copiii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#caini vagabonzi, #caini Bucuresti, #caini maidanezi, #lege caini, #sterilizare caini, #eutanasiere caini , #caini vagabonzi