2.000 de oameni sunt izolati in Mehedinti

Marti, 19 Mai 2009, ora 20:46
980 citiri
2.000 de oameni sunt izolati in Mehedinti
Foto: Arhiva Ziare.com

Prefectul de Mehedinti, Ion Matu, a solicitat, marti, sprijinul autoritatilor din judetul vecin, Caras Severin, pentru a trimite in zona ambulanta sau pompierii, in caz de nevoie, pentru cetatenii din localitatile Eibenthal, Baia Noua si Svinita, ramasi izolati dupa o alunecare de teren.

De trei zile, aceste localitati sunt practic izolate si oamenii nu mai pot ajunge la Orsova-Mehedinti, din cauza faptului ca circulatia este blocata de duminica pe DN 57. Eibenthal, Baia Noua si Svinita sunt situate la circa 25 de kilometri de locul unde duminica dimineata a avut loc o alunecare de teren.

Totodata, prefectul a solicitat firmelor care lucreaza in zona pentru indepartarea pietrisului si stancilor de pe carosabil sa prelungeasca programul de lucru.

"Vreau sa se actioneze zi lumina. Doar dupa lasarea intunericului sa fie intrerupt lucrul, deoarece, pe timp de noapte, este destul de riscant. Sper ca in aceasta seara sa se poata circula pe un singur fir. Nu putem lasa izolati peste 2.000 de locuitori din trei localitati mehedintene. Am luat legatura si cu autoritatile din Caras-Severin, astfel incat, daca este nevoie de interventia ambulantei sau pompierilor in localitatile izolate, cazurile sa fie preluate de ambulanta sau pompierii de la Moldova Noua" a declarat prefectul Ion Matu.

O alunecare de teren de asemenea amploare nu s-a mai produs pe DN 57 de mai bine de 20 de ani. Marti a fost a treia zi cand nu s-a putut circula pe Clisura Dunari. Pentru a se evita astfel de cazuri, Prefectura Mehedinti a solicitat reprezentantilor Companiei de Drumuri Nationale sa intocmeasca un proiect de finantare pentru consolidarea versantului care este instabil si aluneca peste sosea.

"Acum vom cauta sa inlaturam repede efectele, dar trebuie sa ne gandim si la cauze. Daca nu vom consolida versantul este foarte posibil sa mai apara astfel de situatii, care pot deveni dramatice in cazul in care muntele se prabuseste peste masinile aflate in trafic", a adaugat prefectul judetului Mehedinti.

Drumarii spera ca circulatia pe DN57 sa se poata relua marti seara pe un singur sens de mers.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#alunecari teren Mehedinti, #oameni izolati Mehedinti , #Bucuresti