72% dintre romani nu au incercat vreodata sa slabeasca

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 16:36
1309 citiri
72% dintre romani nu au incercat vreodata sa slabeasca

Romanii sunt codasi in cea ce priveste incercarea de a pierde kilogramele in plus, doar 28% dintre ei incercand vreodata sa slabeasca.

Totodata, numai 6% dintre romani considera ca numarul de kilogramele in plus le-ar putea afecta cariera si doar 11% cred ca nu si-ar mai gasi iubirea din acelasi motiv, arata un sodaj comandat de Reader Digest.

Romanii nu par a fi pretentiosi nici in ceea ce priveste aspectul celor de langa ei, numai 13% dintre respondenti declarand ca si-ar dori ca partenerul lor de viata sa slabeasca si doar 8% sunt ingrijorati in ceea ce priveste greutatea copiilor lor.

Putinii romanii care se decid, totusi, sa scape de kilogramele in plus apeleaza, in principal, la curele de slabire, adica regimuri pe termen scurt cu rezultate rapide. Alegeri precum a mananca sanatos sau a face miscare pentru a slabi sunt cele mai evitate metode de catre romani.

La acest sondaj au participat peste 16.000 de oameni din Romania si alte 16 tari, care au fost intrebati despre atitudinile si obiceiurile lor legate de greutate, de slabit si de alimentatie.

Conform sondajului, in SUA sunt cele mai multe sotii care doresc ca partenerii lor de viata sa piarda in greutate. In timp ce aici se manifesta cel mai acut sentimentul ca femeile au mai mult de suferit cand sunt grase decat barbatii, doar 12% dintre romance isi doresc ca sotii lor sa fie mai slabi si 71% dintre romani sunt convinsi ca e la fel de greu sa fii gras, indiferent daca esti femeie sau barbat.

Tara in care cei mai multi soti isi doresc ca partenerele lor de viata sa piarda in greutate este India, cu 48% dintre barbati care recunosc ca sunt nemultumiti de formele partenerelor, in timp ce doar 46% dintre femeile indiene se plang de acest lucru.

In schimb, in Romania, doar 13% dintre soti si-ar dori ca partenerele lor sa fie mai suple.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#dieta romani, #romani indiferenta silueta, #romani cura slabire , #Bucuresti
Comentarii