Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

A inceput goana dupa cumparaturile de Paste

Sambata, 19 Aprilie 2008, ora 09:32
2068 citiri
A inceput goana dupa cumparaturile de Paste

Magazinele s-au aprovizionat cu produse pentru masa de Paste, iar aglomeratia face si mai dificila misiunea cumparatorilor.

Carnea de miel se vinde la fel de bine ca cea de curcan sau pasta de mici, iar oferta de oua deja fierte si vopsite este mult mai bogata decat anul trecut. Drobul si stufatul gata preparate si cozonacii italieni se bucura, de asemenea, de succes, scrie cotidianul Evenimentul Zilei in editia de sambata.

Romanii isi permit sa cheltuiasca mai mult pentru masa de Paste, insa vanzarile magazinelor nu vor fi la fel de mari ca cele inregistrate de Craciun, apreciaza managerii din domeniu.

Reprezentantii magazinelor se asteapta ca in acest an sa se vanda cel mai bine dulciurile si cadourile (jucarii, electrocasnice etc.), precum si produse specifice mai degraba in perioada vacantei de vara, precum mititeii, carnatii si berea.

Evenimentul Zilei ofera preturile medii ale produselor din mai multe orase:

Constanta. In cele mai mari piete de aici nu se gasesc pulpa de miel si cozonac romanesc, insa se vinde bine cozonacul italian, cu preturi intre 22 si 47 de lei. Patrunjelul si mararul sunt mai ieftine decat in Bucuresti (0,5 si respectiv 0,6 lei), in timp ce vopseaua de oua costa circa 1,7 lei. Vinul se vinde cu preturi intre 7,5 si 8 lei pe litru.

Timisoara. Dintre toate pietele din tara, doar in cele din capitala Banatului se vand oua de prepelita, cu preturi intre 5,5 si 6 lei caserola. Iepurasii de ciocolata au preturi intre 5 si 30 de lei, in functie de greutate, in timp ce cozonacul romanesc se vinde cu 7 lei.

Baia-Mare. Pulpa de miel costa aici 20 de lei pe kilogram, verdeturile sunt mai scumpe decat in alte piete din tara - circa 1 leu legatura de patrunjel si marar, rosiile costa 5 lei pe kilogram, in timp ce pretul cozonacului italian ajunge pana la 22 de lei.

Craiova. Locuitorii acestui oras care vor sa bea de Paste un vin de calitate la preturi accesibile au la dispozitie punctele de desfacere ale Cramelor Recas si ale cramelor Segarcea.

Un calcul al costului produselor pentru masa de Paste a realizat si Realitatea Tv: drobul, cozonacul, ouale rosii, vinul si carnea de miel, pentru o familie, costa 230 de lei, fata de 180, cat costau anul trecut.

Cele mai aglomerate zile la cumparaturi se estimeaza ca vor fi miercuri, joi si vineri.

O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară a lui John Lennon, găsită în podul unei case, va fi scoasă la licitație. Așteptări mari în privința prețului cu care se va vinde VIDEO
O chitară acustică cu 12 corzi, pierdută până acum, care i-a aparţinut regretatului John Lennon, va fi scoasă la vânzare în luna mai, după ce a fost găsită recent în podul unei case...
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
#paste, #pret, #miel, #oua, #cumparaturi , #Bucuresti