Adio spectacolelor cu animale la Circul Globus: Primaria a interzis dresura acestora

Luni, 30 Ianuarie 2017, ora 16:01
4368 citiri
Adio spectacolelor cu animale la Circul Globus: Primaria a interzis dresura acestora
Foto: Facebook/Circul Globus

Consilierii generali ai Primariei Bucuresti au interzis dresura de animale la Circ&Variete Globus Bucuresti.

"Exista spectacole de circ, cum este Cirque du Soleil, care are numai numere de acrobatie, sunt circuri care nu folosesc animale si care au renume si reputatie de talie mondiala. Sper sa analizati cu foarte mare atentie acest proiect", a spus Gabrielea Firea la inceputul sedintei CGMB.

Primarul general a spus ca o parte dintre animalele de la Circul Globus vor merge la gradina zoologica. "Vom avea grija ca aceste animale sa fie relocate", a spus Firea.

Unul dintre consilierii generali a anuntat ca la aceasta sedinta se voteaza doar interzicerea dresurii de animale de la Circul Globus, dar ca la urmatoarea sedinta vor propune o hotarare pentru interzicerea animaleleor in toate circurile din Capitala.

Proiectul a fost adoptat cu 47 de voturi pentru, niciunul impotriva si nicio abtinere.

Propunerea a venit dupa ce la inceputul lunii ianuarie 11 animale, printre care si doi tigri, au murit in urma unui incendiu izbucnit la un adapost al Circului Globus. Focul ar fi pornit de la o defectiune la un calorifer electric folosit de paznici pentru incalzire.

Dupa incendiu, a fost demarata o actiune online de semnare a unei petitii pentru interzicerea folosirii animalelor la circ, iar primarul general Gabrielea Fireaa anuntat demiterea managerului circucului Globus.

#animale interzise Circ Globus, #Circ Globus interzicere animale, #Circ Globus animale , #Bucuresti