Apa Nova cere o ancheta in legatura cu poluarea cu amoniu a raului Arges. Suspecteaza "deversari de ceva" in apa

Luni, 04 Februarie 2019, ora 11:10
4834 citiri
Apa Nova cere o ancheta in legatura cu poluarea cu amoniu a raului Arges. Suspecteaza "deversari de ceva" in apa
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Apa Nova cer o ancheta privind poluarea cu amoniu a raului Arges, de unde a pornit intregul scandal legat de apa potabila din Capitala.

Mihai Savin, directorul adjunct al companiei, a declarat la Digi 24 ca exista suspiciuni ca pe raul Arges ar fi avut loc o deversare de substante periculoase.

"Vom inregistra sesizari la toate autoritatile competente pentru a cerceta de unde provine acest amoniu", a spus acesta.

Intrebat despre ce banuieli exista, acesta mentionat ca: "Dupa ce am analizat variatia amoniului pe raul Arges, nu pare sa fie dintr-o incalzire a vremii si topire a zapezii. Nu pare. Sunt niste fluctuatii de scurta durata, ceea ce poate sa arate niste deversari de ceva in apa.

Au fost doua fluctuatii. A fost un varf cam in jur de 30 minute care s-a ridicat la un 1 miligram/l. Dupa aceea o pauza, o scadere sub 0,7. Dupa, putin mai tarziu, iar 30 de minute cand s-a ridicat la 1,2-1,3 mg/l", a precizat acesta.

Mihai Savin a precizat ca Apa Nova cere scuze "tutoror bucurestenilor pentru acesta deficienta, adica acest miros care apare".

Amintim ca luni bucurestenii vor afla daca apa livrata de Apa Nova a reprezentat sau nu un pericol real pentru sanatatea publica, dincolo de concentratia mai mare de clor, care a generat la sfarsitul saptamanii trecute o isterie generala si un razboi intre furnizorul de apa si Ministerul Sanatatii.

Totul a inceput miercuri dupa ce pe retelele sociale a circulat un mesaj prin care se anunta ca apa de la robinet nu este potabila. Apoi, Apa Nova a transmis ca este adevarat ca in apa se gaseste mai mult clor, dar ca aceasta este potabila.

In doar cateva ore, Ministerul Sanatatii a recomandat ca bucurestenii sa nu foloseasca apa de la robinet pentru baut, gatit sau spalat.

Joi dimineata, Apa Nova a revenit cu un comunicat insistand ca apa este potabila.

Tot joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis Corpul de Control la Apa Nova sa verifice daca a fost sau nu depasita doza permisa de clor din apa de la robinet.

Apoi, intr-o conferinta de presa, Sorina Pintea a declarat ca Ministerul Sanatatii nu a spus ca apa din Capitala nu ar fi potabila, ci ca doar a fost depasit nivelul de clor si ca le-a recomandat oamenilor sa nu o consume pana la obtinerea rezultatelor finale.

Mai mult, Firea l-a sesizat pe Klaus Iohannis, care este si presedintele CSAT, si pe seful SRI pentru a interveni in scandalul apei din Bucuresti.

Apoi, reprezentantii Apa Nova au transmis ca au propus Directiei de Sanatate Publica sa ia impreuna probe de apa si sa le testeze, dar ca acestia au refuzat, precizand ca nu li s-a solicitat realizarea unei comunicari catre media.

Vezi si Apa Nova isi sustine masurile luate din cauza poluarii: Americanii nu beau apa daca nu miroase a clor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Apa Nova ancheta poluare Arges, #ancheta poluare Arges , #Bucuresti
Comentarii