Arges: Peste 800 de salariati, disponibilizati in august si septembrie

Luni, 17 August 2009, ora 21:20
1195 citiri
Arges: Peste 800 de salariati, disponibilizati in august si septembrie
Foto: Hunedoreanul

Peste 800 de salariati, provenind de la zece societati din judetul Arges, vor fi disponibilizati in lunile august si septembrie, cei mai multi angajati care isi vor pierde locurile de munca fiind de la firma PIC, detinuta de fratii Ilie si Cornel Penescu.

Conform statisticilor intocmite de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Arges, la sfarsitul lunii iulie numarul total al somerilor inregistrati a fost de peste 21.000, dintre care aproximativ 14.000 someri indemnizati, iar restul de 7.000 someri neindemnizati.

Fata de luna iunie, numarul somerilor a crescut cu peste 1.000. La sfarsitul lunii iulie, rata somajului in judetul Arges a fost de 7,7%, inregistrand o crestere cu 0,4 procente fata de luna precedenta si o crestere cu 3,6 puncte procentuale fata de luna iulie a anului trecut.

Potrivit reprezentantilor AJOFM Arges, pentru lunile august - septembrie, alte zece firme au anuntat disponibilizarea a peste 800 de persoane. 210 persoane vor fi disponibilizate de la firma PIC, detinuta de fratii Ilie si Cornel Penescu, cel de-al doilea, finantatorul echipei FC Arges, fiind arestat preventiv in scandalul coruptiei din fotbal.

Urmeaza Argecom si Alprom, cu cate 150 de disponibilizati si firma Apartamentul, care va trece in somaj 136 de persoane. Firma Two Mar Business a anuntat ca in aceasta perioada va renunta la inca 60 de angajati, 55 persoane vor fi trimise in somaj si de la Compania de Autostrazi, Drumuri si Poduri, Energia Security Serv va disponibiliza 43 de persoane, iar CEZ Distributie si CEZ Servicii, va renunta la 15 si, respectiv, 11 angajati. De asemenea, Constructii Reparatii Mioveni va disponibiliza 15 salariati

Potrivit reprezentantilor AJOFM, este foarte posibil insa ca numarul somerilor sa se dubleze in toamna, pentru ca multi dintre cei disponibilizati lucreaza la negru, pe perioada verii, in constructii sau ca muncitori necalificati.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#disponibilizari Arges, #septembrie august disponibilizari, #criza economica Romania , #Bucuresti