Arhiepiscopia Romano-Catolica solicita dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza"

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 19:26
1060 citiri
Arhiepiscopia Romano-Catolica solicita dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza"
Foto: Arhiva

Arhiepiscopia Romano-Catolica asteapta actiuni concrete ale municipalitatii pentru dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza", dupa ce si Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat anularea irevocabila a autorizatiei care a permis construirea cladirii.

Potrivit unui comunicat remis, luni, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat si confirmat, printr-o hotarare pronuntata pe 19 ianuarie, ca decizia nr. 1025/2009 a Curtii de Apel Ploiesti, prin care fusesera admise recursurile Primarului sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si ale beneficiarului autorizatiei de constructie a autointitulatei "Cathedral Plaza", este desfiintata irevocabil.

"Curtea de Apel Alba Iulia a considerat ca hotararea Curtii de Apel Suceava reprezinta dovada necesara si suficienta privind anularea irevocabila a autorizatiei de construire.

Societatea Millennium Building Development este beneficiara unei autorizatii nelegale, adica nule, iar constructia edificata ilegal afecteaza protectia Catedralei Sf. Iosif si a Palatului Mitropolitan, valori de cultura, arta si istorie nationala si universala, parte a patrimoniului european. Trebuie ca aceasta ingerinta brutala in peisajul construit al centrului istoric al Capitalei sa dispara", a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pr. Gabriel Popa.

Potrivit sursei citate, prin decizia nr. 1989/2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de revizuire a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, a desfiintat decizia anterioara a Curtii de Apel Ploiesti si, in rejudecare, a respins cele doua recursuri, formulate de Primarul sectorului 1 si beneficiarul autorizatiei constructiei autointitulate "Cathedral Plaza", cu consecinta mentinerii sentintei civile nr. 122/2009 a Tribunalului Dambovita, prin care era anulata autorizatia de constructie.

"Contrar afirmatiilor beneficiarului si unor informatii aparute in mass media, solutia Curtii de Apel Alba Iulia, prin care s-a constatat ca cererea de revizuire a deciziei de la Ploiesti a ramas fara obiect, nu confirma sub nicio forma valabilitatea autorizatiei, ci, dimpotriva, intareste solutia pronuntata de Curtea de Apel Suceava, si anume anularea irevocabila a autorizatiei de construire a 'Cathedral Plaza'", se mai arata in comunicat.

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Arhiepiscopia Romano Catolica, #imobil Cathedral Plaza , #Bucuresti