Arhiepiscopia Romano-Catolica solicita dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza"

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 19:26
1097 citiri
Arhiepiscopia Romano-Catolica solicita dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza"
Foto: Arhiva

Arhiepiscopia Romano-Catolica asteapta actiuni concrete ale municipalitatii pentru dezasamblarea imobilului "Cathedral Plaza", dupa ce si Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat anularea irevocabila a autorizatiei care a permis construirea cladirii.

Potrivit unui comunicat remis, luni, Curtea de Apel Alba Iulia a constatat si confirmat, printr-o hotarare pronuntata pe 19 ianuarie, ca decizia nr. 1025/2009 a Curtii de Apel Ploiesti, prin care fusesera admise recursurile Primarului sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si ale beneficiarului autorizatiei de constructie a autointitulatei "Cathedral Plaza", este desfiintata irevocabil.

"Curtea de Apel Alba Iulia a considerat ca hotararea Curtii de Apel Suceava reprezinta dovada necesara si suficienta privind anularea irevocabila a autorizatiei de construire.

Societatea Millennium Building Development este beneficiara unei autorizatii nelegale, adica nule, iar constructia edificata ilegal afecteaza protectia Catedralei Sf. Iosif si a Palatului Mitropolitan, valori de cultura, arta si istorie nationala si universala, parte a patrimoniului european. Trebuie ca aceasta ingerinta brutala in peisajul construit al centrului istoric al Capitalei sa dispara", a declarat secretarul eparhial al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, pr. Gabriel Popa.

Potrivit sursei citate, prin decizia nr. 1989/2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de revizuire a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti, a desfiintat decizia anterioara a Curtii de Apel Ploiesti si, in rejudecare, a respins cele doua recursuri, formulate de Primarul sectorului 1 si beneficiarul autorizatiei constructiei autointitulate "Cathedral Plaza", cu consecinta mentinerii sentintei civile nr. 122/2009 a Tribunalului Dambovita, prin care era anulata autorizatia de constructie.

"Contrar afirmatiilor beneficiarului si unor informatii aparute in mass media, solutia Curtii de Apel Alba Iulia, prin care s-a constatat ca cererea de revizuire a deciziei de la Ploiesti a ramas fara obiect, nu confirma sub nicio forma valabilitatea autorizatiei, ci, dimpotriva, intareste solutia pronuntata de Curtea de Apel Suceava, si anume anularea irevocabila a autorizatiei de construire a 'Cathedral Plaza'", se mai arata in comunicat.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Arhiepiscopia Romano Catolica, #imobil Cathedral Plaza , #Bucuresti