Asfalt surpat la Eroilor: Metrorex anunta ca s-au refacut utilitatile afectate - cine a platit reparatiile (Video)

Luni, 14 Decembrie 2015, ora 20:36
2073 citiri
Asfalt surpat la Eroilor: Metrorex anunta ca s-au refacut utilitatile afectate - cine a platit reparatiile (Video)
Foto: Ziare.com

Constructorul care face lucrari pentru extinderea magistralei de metrou, din cauza carora s-a surpat terenul in zona Eroilor, a refacut utilitatile afectate si a consolidat suprafata deteriorata a carosabilului.

Potrivit unui comunicat al Metrorex, ca urmare a evenimentelor produse de ruptura putului de epuisment, care a generat fenomenele de tasare in zona Eroilor, compania a notificat constructorul cu privire la masurile urgente ce se impun a fi luate pentru rezolvarea situatiei creata in apropierea statiei Eroilor 2.

Astfel, constructorul care face lucrari pentru extinderea magistralei de metrou a prezentat, luni, ce interventii va face urgent "pentru o deplina punere in siguranta a zonei inconjuratoare astfel incat impactul asupra cetatenilor sa fie cat mai redus".

Circulatie inchisa in zona Eroilor din Bucuresti: Se surpa asfaltul din cauza lucrarilor la metrou

Conform comunicatului Metrorex, pana acum s-au facut injectii de consolidare cu mortar de ciment cu presiune scazuta in terenul de sub fundatia cladirii afectate de pe strada Eroilor Sanitari.

"S-a realizat consolidarea generalizata a intregii suprafete deteriorate a carosabilului printr-o serie de perforari si prin injectarea de mortar de ciment la adancimi variabile, in functie de stratigrafie si de nivelul panzei freatice; executia unui ecran de piloti secanti in zona adiacenta utilajului TBM intrat deja partial in statie, pentru a asigura pe viitor strapungerea completa in conditii etanse si in teren consolidat", au precizat reprezentantii Metrorex.

Conform acestora, s-au facut si puturi de epuisment suplimentare la statia Eroilor 2 si s-au refacut utilitatile afectate de fenomenul produs.

Asfalt surpat la Eroilor: Anunt despre circulatia metrourilor (Video)

"Asiguram pe toti locuitorii zonei ca S.C Metrorex S.A va monitoriza toate aceste interventii, care au drept scop restabilirea situatiei pre-existente si reluarea lucrarilor in conditii normale", se mai arata in comunicatul de presa.

Reprezentantii Metrorex au declarat, pentru Mediafax, ca vor mai fi efectuate si alte interventii in zona Eroilor de catre constructor.

Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, in zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrarilor la metrou, vor fi decontate de constructor, a declarat luni, purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Alexandru Ichim.

Asfalt surpat la Eroilor: Trafic inchis cel putin o luna, 10% din populatia Bucurestiului, afectata

Problemele pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucuresti au aparut sambata, cand terenul s-a surpat din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, existand riscul de prabusire a soselei. Incidentul a fost semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou, iar circulatia in zona - unde se afla mai multe vile - a fost inchisa.

Primaria Capitalei a anuntat, duminica, ca restrictiile de circulatie in zona Eroilor vor fi mentinute pentru cel putin 30 de zile.

De asemenea, Ichim a precizat ca 14 locatari din zona Eroilor si-au parasit locuintele, intrucat exista "risc asupra structurii de rezistenta" a imobilului in care locuiesc.

Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Metrorex asfalt surpat Eroilor, #Metrorex utilitati Eroilor, #lucrari metrou Eroilor , #Bucuresti