Asociatia Salvati Bucurestiul: Demolarile de monumente continua in Bucuresti

Joi, 10 Februarie 2011, ora 15:49
2103 citiri
Asociatia Salvati Bucurestiul: Demolarile de monumente continua in Bucuresti

Asociatia "Salvati Bucurestiul" avertizeaza ca demolarile de monumente istorice continua in Bucuresti, iar Primaria Generala nu are niciun functionar care sa se ocupe de monumentele istorice.

"Este absurd ca aceste fenomene sa se intample intr-un oras in care Primaria Generala are un buget de 1,3 miliarde de euro pe an, are peste 1.000 de angajati, dintre care cateva sute de politisti comunitari", se arata intr-un comunicat al Asociatiei "Salvati Bucurestiul", remis Ziare.com.

Asociatia aminteste ca ONG-urile au cerut implementarea unui numar de telefon pentru sesizarea tuturor lucrarilor fara panou, insa ca acesta nu a fost implementat si ca Primaria insasi refuza sa afiseze panou de lucrari la lucrarile de construire/desfiintare pe care le face.

"Salvati Bucurestiul" arata ca Directia de Cultura Bucuresti a avizat demolarea bisericii Barbatescu-Vechi din Calea Rahovei 259 / str. Barbatescu-Vechi nr. 1. Consiliul General al Municipiului Bucuresti a emis, la sedinta din ianuarie, un PUZ care prevede construirea unei biserici noi pe acelasi amplasament.

Biserica actuala a fost refacuta anterior datei de 3 August 1764 de Mitropolitul Grigorie II, cand e consemnata intr-una din Condicile Mitropoliei: "Schitul Mitropoliei ce se numeste Barbatescu pe Dealul Bucurestilor ce s-au facut de Sf. sa Printele Mitropolit Grigorie, leat 7272 - 1764 august 3 [...] Cartile bisericesti sint date de parintele Mitropolit, odajdiile si alte odoare".

Un alt monument care a inceput sa fie vandalizat este cel din din str. Radu Calomfirescu nr. 1, construit in jurul anului 1840, unul din cele mai vechi imobile din Bucuresti. "Dupa ce au disparut mai multe ferestre si lemnarie interioara, in ultimele zile a disparut si balconul metalic", arata ONG-istii.

In ceea ce priveste imobilul din Bd. Regina Maria nr 88, politia a identificat persoanele care l-au vandalizat, insa in continuare "mai multi muncitori erau joi pe acoperisul cladirii".

Primaria Municipiului Bucuresti a demolat ieri imobilele din str. Mircea Vulcanescu nr. 68 si 68A, aflate pe axa Buzesti-Berzei, sfidand Comisia Nationala a Monumentelor Istorice, care ceruse oprirea demolarilor pana la clarificarea situatiei juridice, adauga asociatia.

ONG-ul avertizeaza si ca la imobilele din str. Povernei 1-3 (monument istoric) si Povernei 2, mai multi muncitori lucrau miercuri la fiecare din cele doua imobile, fara sa existe nici un panou de santier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#demolare monumente, #Salvati Bucurestiul, #Asociatia Salvati Bucurestiul , #Bucuresti