Ziare.com

Astazi incep lucrarile la Podul Grant. De la ora 11.00 se inchide breteaua care urca din Calea Grivitei spre Gara de Nord

Luni, 08 Aprilie 2019, ora 07:30

   

Astazi incep lucrarile la Podul Grant. De la ora 11.00 se inchide breteaua care urca din Calea Grivitei spre Gara de Nord
Primaria Capitalei, prin Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti, incepe lucrarile de reabilitare si consolidare a Podului Grant, dupa mai bine de 12 ani de la ultimele reparatii. Pasajul supratraverseaza liniile de cale ferata si face legatura intre Bd. Ion Mihalache si Calea Giulesti.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Primaria Municipiulu Bucuresti, incepand de luni, ora 11:00, se inchide circulatia pe Breteaua F, de urcare/coborare dinspre Calea Grivitei / spre Gara de Nord a Podului Grant (aferenta sensului de circulatie Turda - Crangasi).

Circulatia pe breteaua de acces va fi intrerupta pana la finalizarea lucrarilor, iar traficul pe Podul Grant nu va fi afectat.

Se pot alege rute alternative:

- pentru urcarea pe pod pentru directia Crangasi se vor utiliza bretelele adiacente rampei Turda;

- pentru coborarea de pe Podul Grant pe Calea Grivitei se vor utiliza pentru intoarcere bretelele aferente Caii Giulesti.

"Pe breteaua inchisa, Compania Municipala Strazi, Poduri si Pasaje Bucuresti va executa lucrari de frezare a sistemului rutier existent, de asternere a hidroizolatiei si inlocuire a elementelor de siguranta rutiera existente (parapeti metalici) . Totodata, va fi realizata asternerea mixturilor asfaltice, vor fi montate dispozitivele de acoperire a rosturilor, iar ulterior vor fi realizate marcajele definitive", a transmis Primaria Capitalei.

Lucrari similare vor fi realizate, in lunile urmatoare, si la celelalte bretele ale pasajului (eventualele restrictii de circulatie vor fi anuntate).

Alte lucrari vor fi realizate, ulterior, la pasajul denivelat superior: lucrari de infrastructura, la structura de rezistenta si la suprastructura (montarea parapetului pietonal si a celui de protectie).

Totodata, se va interveni pentru reabilitarea liniei de tramvai si pentruasigurarea sigurantei circulatiei (semnalizarea rutiera provizorie si semnalizarea rutiera definitiva).

Lucrarile la pasaj si indicatorii tehnico-economici au fost aprobati anul trecut, in luna septembrie, pentru a se asigura circulatia in conditii de siguranta pe acest pasaj si au la baza o expertiza tehnica din care au rezultat o serie de neconformitati, starea tehnica a pasajului fiind incadrata ca "nesatisfacatoare".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor