Avarierea magistralei Falticeni-Dorohoi a lasat mai multe localitati fara gaz

Vineri, 06 Martie 2009, ora 22:29
1133 citiri
Avarierea magistralei Falticeni-Dorohoi a lasat mai multe localitati fara gaz

Avarierea conductei magistrale de transport a gazelor naturale pe traseul Falticeni - Suceava - Botosani - Dorohoi a determinat sistarea totala sau partiala a alimentarii cu gaze in comunele Bosanci si Ipotesti, din judetul Suceava si in localitatile Bucecea, Dorohoi si sendriceni, din Botosani.

Tot ca urmare a avariei la magistrala de gaze naturale apartinand Transgaz, in comunele Siminicea, Salcea, Scheia, dar si municipiul Suceava, din judetul Suceava, precum si in localitatile Catamarasti si Botosani, din judetul Botosani, s-a constat o scadere a presiunii gazelor naturale.

E.ON Gaz Distributie informeaza, printr-un comunicat de presa, ca a luat masurile necesare pentru asigurarea functionarii in conditii de siguranta a sistemului de distributie a gazelor naturale si, in acelasi timp, monitorizeaza permanent sistemul de distributie a gazelor naturale.

E.ON a anuntat ca imediat dupa ce vor fi finalizate lucrarile de remediere a avariei de catre echipele Transgaz, va fi reluata treptat alimentarea cu gaze naturale a localitatilor afectate.

"Compania noastra recomanda consumatorilor din localitatile sau zonele unde a fost sistata alimentarea cu gaze naturale sa inchida toate focurile deschise, iar dupa reluarea distributiei gazelor naturale sa supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute", se arata in comunicatul de presa transmis de Departamentul de Relatii Publice si Comunicare din cadrul E.ON Gaz Distributie SA.

in acelasi timp, consumatorii din localitatile unde s-a constatat scaderea presiunii gazelor naturale sunt rugati sa utilizeze cu atentie gazele naturale si, in cazul in care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugati sa anunte imediat dispeceratul de urgenta al E.ON Gaz Distributie la unul dintre numerele de telefon: 0265.200.958 sau 0800800928, numar gratuit, apelabil din principalele retele de telefonie fixa si mobila.

Conducta magistrala de gaze naturale Falticeni - Dorohoi, apartinand Transgaz, a fost fisurata, vineri, in jurul orei 10.50, cel mai probabil din cauza unei alunecari de teren, in comuna suceveana Bunesti, in camp deschis, intre satele Petia si Uncesti. Zona unde s-a produs avaria este greu accesibil, lucratorii Inspectoratului de Urgenta Suceava reusind sa ajunga doar cu un tractor si o moto-pompa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#localitati, #gaz, #Falticeni Dorohoi, #magistrala , #Bucuresti