Badulescu, catre seful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului: Intorceti-va de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu

Joi, 04 Aprilie 2019, ora 12:55
8859 citiri
Badulescu, catre seful Centrului pentru Combaterea Antisemitismului: Intorceti-va de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu
Foto: Arhiva Hepta.ro

Viceprimarul Aurelian Badulescu ajunge iar in atentia presei prin prisma comportamentului sau.

Dupa ce in luna martie, Centrul pentru Combaterea Antisemitismului in Romania a atras atentia ca Aurelian Badulescu intentioneaza sa ceara Consiliului General al Municipiului Bucuresti aprobare pentru amplasarea in Capitala a bustului maresalului Ion Antonescu, acum viceprimarul a transmis un raspuns catre conducerea MCA Romania.

Astfel, Badulescu i-a transmis o scrisoare lui Marco Maximilian Katz. Viceprimarul i se adreseaza lui Marco Maximilian Katz ca si cum acesta nu ar fi roman, desi MCA transmite ca directorul centrului este "cetatean roman, nascut, educat si rezident in Romania".

"Nu stiu cine si ce va aduce prin Romania, dar este evident ca sunteti strain de acest neam si pe cale de consecinta de istoria poporului roman. Preocuparile domniei voastre contravin evidentei istoriei acestui neam. Recomandarea mea este sa va intoarceti de unde ati venit si sa ma lasati sa am eu grija de mortii neamului meu. Istoria unui neam este istoria acelui popor.

Nu voi saluta cu deosebita consideratie, asa cum este normal, pentru ca nu va bucurati de consideratia mea. In alta ordine de idei, sunt bucuros ca oameni ca dumneavoastra sunt preocupati de subiecte pe care domnia voastra le trateaza, sigur, in calitate de musafir in tara mea. Va tin pumnii si aveti toata sustinerea mea in activitatea pe care o desfasurati", a scris Badulescu.

Si pentru ca MCA Romania a transmis scrisoarea in limba engleza, Badulescu a incheiat-o pe a sa cu un avertisment: data viitoare sa ii fie trimise in limba romana.

"Eu, spre deosebite de domnia voastra voi scrie in limba romana si va rog atunci cand va adresati unei institutii publice pentru a va arata respectul fata de tara gazda sa va adresati in limba romana; asa eu nu va mai trebui pe banii bucurestenilor sa traduc ceea ce ati inteles dumneavoastra sa-mi aduceti la cunostinta.

Fara deosebita consideratie, ci doar cu aleasa recunostinta", a incheiat el.

Reprezentantii MCA Romania cer ca primarul Capitalei Gabriela Firea sa ia atitudine fata de ceea ce s-a intampat.

"Raspunsul vice-primarului Capitalei denota superficialitate, aroganta, lipsa capacitatii de a intelege importanta (pentru Romania) subiectelor abordate in cele doua comunicate si sfideaza bunul simt. Din el emana nationalism (nu patriotism) si xenophobia, doua elemente extremiste care nu au loc intr-o institutie publica. Solicitam o reactie prompta a Primarului Capitalei fata de situatia creata de raspunsul vice-Primarului", a transmis MCA Romania.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Badulescu scrisoare Centrul Combaterea Antisemitismului, #Badulescu statuie Ion Antonescu , #Bucuresti