Ziare.com

Bartolomeu Anania: Sectele, principalul pericol pentru ortodocsi

Marti, 29 Ianuarie 2008, ora 10:28

   

Bartolomeu Anania: Sectele, principalul pericol pentru ortodocsi
Principalul pericol pentru Biserica Ortodoxa il reprezinta sectele, in "special neoprotestante", a declarat Mitropolitul Clujului IPS Bartolomeu Anania, intr-un mesaj privind relatia BOR cu celelalte culte, informeaza BBC. El a atras atentia ca unele culte neoprotestante iau credinciosii Bisericii Ortodoxe cu ajutorul unor foloase materiale.

De aceea, Mitropolitul Clujului i-a indemnat pe preotii ortodocsi "sa-si apere turma in fata acestei amenintari". "Sectele vin din strainatate si au teluri care n-au nimic in comun cu viata si istoria poporului roman si cu nazuintele lui. Au libertatea, le respectam libertatea, dar noi trebuie sa ne aparam. Sectele nu sunt la suprafata, lucreaza pe dedesubt, cum sunt cartitele.", a aratat Mitropolitul Clujului.

Racolarea prin promiterea unor avantaje materiale este numita de Bartolomeu Anania "coruptie spirituala". Conform BBC, declaratiile mitropolitului vin in contextul in care la Cluj exista sase culte crestine, iar orasul are cinci resedinte episcopale. In preajma Craciunului aceste culte se aduna intr-un festivalul coral ecumenic.

Mitropolitul Clujului sustine insa ca avertismentul sau se indreapta catre sectele noi care fac prozelitism pe teritoriul Romaniei.

Citeste mai multe despre Anania secte biserica
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2690 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asa este

Au impanzit Romania, fratele meu vitreg a trecut la baptisti, adica s-a "rebotezat". Se ofera multe nijloace materiale pentru a-si marii numarul prozelitilor.

 

Ce sa-ti povestesc !

Stimabilul a tradus in romaneste o versiune a Bibliei pentru care s-a folosit cu mare spor de o seama de resurse intelectuale protestante (cautati-o si cititi-i Nota asupra editiei!), se vede treaba ca la o treaba mai serioasa Divide et impera, n-a tinut ! Dar ajuta sa faci din cind in cind pe protectorul in fata presei !

 

Suflet contra obedienta...

Dar ce BOR nu-si plateste si cistiga / atrage membrii la fel ? Cine nu s-a gindit odata in viata sa se faca popa ca deh, renteaza ? Omul isi vinde sufletul in cele mai diverse feluri, sa nu-mi zica cineva ca BOR este usa de biserica in asta!

 

...credeti sau nu credeti...dar numai ortodoxia este mantuitoare

...nu e treaba noastra sa judecam preotii...cine ne-a pus pe noi judecatori peste ei???...nimeni.Numai singur Dumnezeu este DREPT Judecator si va plati fiecaruia dupa faptele sale. Ortodoxia e credinta cea adevarata,celalalte sunt de la diavolii teologi care-i prostesc pe unii,din pacate pe prea multi in zilele noastre. Toti sfintii parinti si toti mucenicii au fost ORTODOCSI,nu altceva.

 

Ortodoxia nu trebuie aparata!

Pentru ca nimeni n-are nimic impotriva ei. Sunt penticostal si inainte de a ma boteza la ei am fost ortodox. N-am avut credinta nici cat negru sub unghie. Nimeni nu mi-a dat absolut nimic cand m-am convertit la penticostalism. Astea sunt minciuni sfruntate! Ce lipseste cu adevarat bisericii ortodoxe si conducerii ei e credinta in Dumnezeu. Cunosc ortodocsi foarte pocaiti, adevarati sfinti, Domnul sa-i binecuvanteze. Mi-e drag de ei si de oameni ca ei. Cat despre fratele Bartolomeu...dragostea i se poate citi pe fata ce-o face in poza publicata.

 

ca si ceasca: nu se pricep la nimic, dar dau indicatii in toate!

cu cat intunericitii dogmelor religioase vor disparea mai repede, cu atat lumea va prospera si va fi fericita in pace...
bisericile de oriunde, nu au facut decat sa capuseze indivizii lipsiti de puterea gandirii proprii...
dar la nr de creiere subrede... mai au vre-un secol...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor