Baza aeriana de salvare, amplasata la Timisoara

Luni, 02 Iunie 2008, ora 14:06
1424 citiri
Baza aeriana de salvare, amplasata la Timisoara

Un elicopter de interventie care va deservi pana la cinci judete invecinate cu Timisul, va fi amplasat la Timisoara, astfel incat in orasul de pe Bega sa existe o baza aeriana de salvare regionala.

"Timisoara este in atentia noastra pentru amplasarea unui elicopter de interventie pentru toata regiunea care o deserveste centrul regional Timisoara. Este foarte greu de zis cand se va intampla acest lucru, s-ar putea sa reusim sa facem acest lucru in urmatoarele luni printr-un elicopter care nu este special sanitar. Din licitatia pe care o duce Ministerul Internelor si Reformei Administrative si prin care se cumpara sapte elicoptere pentru a servi Ministerului Sanatatii pentru urgentele medicale, sa fie adaugate la cele doua elicoptere, unul cu certitudine va fi amplasat la Timisoara", a declarat luni la Timisoara, subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat.

In acest moment exista doua astfel de elicoptere la Bucuresti si Targu Mures si urmeaza repunerea in functiune a unuia de la Iasi.

Baza aeriana de salvare regionala de la Timisoara ar putea deservi intre 4-5 judete limitrofe, printre care Aradul, Caras-Severin si Hunedoara.

"Timisoara a avut o evolutie foarte mare in ultimii ani in medicina de urgenta si unul dintre exemple e unitatea de primire urgente, care a fost o cofinantare intre CJ Timis si MS prin programul Bancii Mondiale care a dotat unitatea. Unitatea de urgenta e una dintre cele mai moderne, aveti peste 60 de rezidenti in pregatire la medicina de urgenta", a mai declarat Arafat.

In ceea ce priveste spitalul regional de urgenta care va fi amplasat la Timisoara, lucrarile ar putea incepe in cel mai scurt timp. "Acest lucru depinde de licitatiile si de adjudecarea alocarii proiectarii si executarii lucrarilor spitalelor. Eu sper ca in acest an vom vedea inceputul constructiei acestor spitale, nimeni nu poate spune cand vor fi finalizate. Studiile de fezabilitate au fost terminate si suntem in faza in care se liciteaza proiectarea si executarea spitalelor regionale, e o faza foarte avansata".

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat s-a aflat la Timisoara pentru a sarbatori cinci ani de activitate a Centrului de Politraumatologie si Chirurgie Reparatorie Casa Austria din Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
A fost înființat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, la peste 8 ani de la Colectiv. Se așteaptă aprobarea Ministerului Sănătăţii
Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a înfiinţat Registrul Naţional Unic al...
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Actorul Tudor Chirilă a lansat, luni, 15 aprilie, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al...
#Timisoara, #elicopter, #ministerul sanatatii, #Raed Arafat, #baza salvare , #Bucuresti