Berceanu a promis sindicalistilor de la CFR ca le aduce bani la rectificare

Miercuri, 26 August 2009, ora 13:59
1456 citiri
Berceanu a promis sindicalistilor de la CFR ca le aduce bani la rectificare

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, le-a promis sindicalistilor de la Caile Ferate Romane ca va face tot posibilul ca la rectificarea bugetara sa fie suplimentat bugetul pentru Transporturi, a anuntat Iulian Mantescu, liderul sindical al mecanicilor de locomotiva.

Potrivit lui Mantescu, luni la ora 09.30 va mai exista o discutie intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor. La intalnirea de miercuri, sindicalistii au discutat cu cei de la Minister despre situatia grava in care se afla CFR, informeaza Antena 3.

"Noi am aflat de cifrele pe care doresc sa le disponibilizeze, nu stiu daca la ora actuala este cea mai buna solutie. Noi credem ca la rectificare trebuie sa se vina cu bani pentru salarii", a declarat Manescu, adaugand ca cei din sistemul feroviar au renuntat deja la unele drepturi salariare pentru a se reduce cheltuielile si ca s-a ajuns la situatia in care pana la 30% din personalul de la CFR Marfa a fost trimis in somaj tehnic o perioada.

Cifrele vehiculate in privinta disponibilizarilor la CFR ar fi urmatoarele: la CFR Calatori - 1.400 de oameni, la CFR Infrastructura 800-1.000 de oameni, iar la CFR Marfa circa jumatate din angajati, adica in jur de 8.500 de oameni.

Berceanu: 356 de milioane e o suma importanta pe "praful asta"

La iesirea de la negocieri, Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca nu s-a ajuns nici de aceasta data la o concluzie, urmand ca discutiile pe tema solutiilor privind disponibilizarile din Transporturi sa continue si in zilele urmatoare.

"Cei din conducerile companiilor au prezentat o serie intreaga de idei, care urmaza sa mai fie dicutate", a declarat Berceanu reamintind totodata ca CFR-ul este curtea PSD-ului.

"I-am felicitat pe conducatorii companiilor ca au fost ieri la PSD, cu directori cu tot, si au discutat ce trebuie facut. Le-am spus ca banuiesc ca au gasit si solutii. Mi-au spus ca nu. Cu ocazia asta am constatat ca stiu si ei ca CFR e la PSD", a comentat ministrul Transporturilor.

Acesta a mai precizat ca ministerul pe care il conduce a beneficiat de o suplimentare de 365 de milioane in urma rectificarii bugetare, suma ce va fi folosita in sprijinul subventionarii CFR-ului, dar cifra nu este batuta in cuie. "Mai discutam despre aceasta rectificare bugetara (...) E o suma importanta pe 'praful asta', sa vedem daca scapam cu suma asta si dupa ce or sa vina si ceilalti colegi de la Educatie sau Sanatate", a mai spus Berceanu.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com