Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Amenda de turturi, la iarna, in Bucuresti

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 14:42
1332 citiri
Amenda de turturi, la iarna, in Bucuresti
Foto: catavencu.ro

Bucurestenii vor fi obligati, la iarna, sa indeparteze turturii, sa curete zapada si gheata din fata imobilelor in care locuiesc si a terenurilor pe care le detin, in caz contrar fiind pasibili sa plateasca amenzi de pana la 500 de lei.

Obligatiile, de care bucurestenii vor trebui sa se achite in maximum 24 de ore de la incetarea ninsorii, sunt prevazute in dispozitia primarului general al Capitalei privind masurile de deszapezire valabile pentru iarna 2010-2011.

Obligatii similare au si persoanele juridice, in fata sediilor pe care le detin sau unde isi desfasoara activitatea.

Comandamentul de deszapezire si combatere a poleiului in Capitala va intra in functiune cel tarziu lA 15 noiembrie, data pana la care trebuie definitivata lista arterelor pe care se va actiona prioritar in caz de ninsoare sau polei, potrivit municipalitatii.

In dispozitia primarul general sunt mentionate si societatile responsabile sa actioneze la deszapezire.

Astfel, in sectorul 1, de aceasta activitate se va ocupa firma de salubrizare Romprest, in sectorul 2 - firma Supercom, dar si Administratia Domeniului Public (ADP) sector 2, in sectorul 3 - firma Rosal si ADP 3, in sectorul 4 - firma Rebu si Administratia Domeniului Public si Privat, in sectorul 5 - ADP 5, iar in sectorul 6 - firma Urban si Administratia Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane.

Tot de actiunea de deszapezire se vor ocupa si Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB), Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), Metrorex, Luxten, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement si Administratia Cimitirelor

Prioritare la deszapezire vor fi arterele de urgenta 1, respectiv cele pe care circula vehiculele RATB si cele pe care se afla obiective sociale si de interes public. In categoria arterele de urgenta 2 intra alte obiective sociale.

In aceeasi dispozitie se arata ca actiunea de deszapezire va incepe odata cu declansarea fenomelor meteorologice, fara a se mai astepta oprirea ninsorii.

Zapada din refugiile RATB va trebui degajata in maximum doua ore de la incetarea ninsorii, iar zapada de pe arterele de urgenta 1, in cel mult patru ore. Dupa finalizarea arterelor de urgenta 1, in alte patru ore trebuie curatate si arterele de urgenta 2. Dupa degajarea de zapada a tuturor strazilor, zapada si gheata va trebui transportata in afara orasului in termen de opt ore.

Firmele de deszapezire trebuie sa aiba 10 utilaje care sa actioneze la degajarea arterelor, atunci cand sunt solicitate, in cazuri de urgenta, de Salvare, SMURD, pompieri sau descarcerare.

In caz de polei, masurile de combatere a acestuia vor fi aplicate in cel mult trei ore de la emiterea avertizarii meteo.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Bucuresti deszapezire iarna, #indepartat turturi curatat zapada , #Bucuresti