Bucurestenii ies in strada: Cer amenajarea unui parc in locul unui teren lasat in paragina

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 12:51
4516 citiri
Bucurestenii ies in strada: Cer amenajarea unui parc in locul unui teren lasat in paragina
Foto: Facebook/Initiativa Prelungirea Ghencea

Sute de bucuresteni vor participa sambata la un protest, in care vor cere amenajarea unui parc public in locul unor sere concesionate de stat si lasate in paragina.

Serele se afla in Prelungirea Ghencea, o sosea si asa cu probleme, extrem de aglomerata din cauza ca are o sigura banda pe sens si nu are trotuare.

"Sute de cetateni din sectoarele 5 si 6 ale Capitalei, dar si din Bragadiru, jud. Ilfov, sunt asteptati sambata, 19 septembrie, in Prelungirea Ghencea, la un mars de protest si o consultare publica pentru a cere autoritatilor amenajarea unui parc public pe terenul fostelor Sere Militari.

La eveniment au fost invitate si autoritatile responsabile de rezolvarea acestei probleme: Agentia Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii, Primaria capitalei si Primaria sectorului 6", se arata intr-un comunicat al Initiativei Prelungirea Ghencea.

Miting de protest in Prelungirea Ghencea: "Omul a ajuns pe Luna, Bucurestii n-au centura"

Marsul de protest va incepe la ora 11:00 si va avea urmatorul traseu: Serele Militari (Prel. Ghencea nr. 238, sector 6, Bucuresti) -Restaurantul Latin (Prel. Ghencea nr. 59A, Bragadiru, jud. Ilfov) de-a lungul strazii Prelungirea Ghencea, pe prima banda de circulatie.

Petitie pentru un nou parc

Actiunea va continua la Restaurantul Latin, unde vor avea loc consultari cu participantii pe tema amenajarii parcului si unde se va semna o petitie care va ajunge la autoritatile locale.

"Cetatenii sunt nemultumiti de faptul ca in zona se construieste foarte mult, dar nu se asigura spatii verzi si nici strazi de legatura catre parcurile din Drumul Taberei, in conditiile in care Prelungirea Ghencea este o strada fara trotuare si cu doar o banda de circulatie pe sens.

Oamenii cer ca o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat in proprietatea statului, sa fie transformat in parc public pentru ca incasarea de catre stat a unei chirii lunare foarte mici nu justifica concesionarea acestui teren si nu serveste interesului comunitatii locale", se explica in documentul citat.

Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agentia Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, care a concesionat pe o perioada de 49 de ani o suprafata de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 de lei pe hectar.

Vesti bune pentru soferii din Bucuresti: Un bulevard super aglomerat va fi largit cu pretul a sute de expropieri

"Terenul este lasat in paragina de mai multi ani iar de curand au fost demontate si ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt ingrijorati de posibilitatea ca aici sa se construiasca un ansamblu rezidential sau un complex comercial pentru care vor fi taiati copacii existenti si se va pierde spatiul verde si asa insuficient", se mai precizeaza in comunicat.

In zona locuiesc in jur de 10.000 de oameni, "afectati zilnic nu numai de imposibilitatea de a circula, dar si de cea de a-si petrece timpul liber in mod sanatos intr-un spatiu verde, mai ales ca in noile ansambluri rezidentiale locuiesc multe familii tinere cu copii".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#sere Ghencea parc, #protest Bucuresti parc, #protest Ghencea parc sere , #Bucuresti
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Bucurestenii ies in strada: Cer amenajarea unui parc in locul unui