Bucurestenii isi pot masura gratuit tensiunea in parc

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 13:14
1921 citiri
Bucurestenii isi pot masura gratuit tensiunea in parc

Bucurestenii isi vor putea masura tensiunea arteriala, gratuit, incepand de miercuri, in parcurile Herastrau, Cismigiu si Tineretului, in cadrul unei campanii de constientizare a efectelor hipertensiunii arteriale, initiata de Societatea Romana de Cardiologie si Academia de Stiinte Medicale.

Alte puncte publice de masurare a tensiunii arteriale vor fi la Ministerul Transporturilor, Ministerul Dezvoltarii, Locuintelor si Lucrarilor Publice si la Palatul Parlamentului, informeaza NewsIn.

Campania, care se va desfasura in lunile octombrie si noiembrie, sub deviza "Masoara pentru a controla", urmareste cresterea ratei pacientilor hipertensivi diagnosticati care se trateaza corect.

"Mai putin de un sfert dintre pacientii care se stiu bolnavi de hipertensiune arteriala urmeaza un tratament corect, in conditiile in care aceasta boala contribuie la aparitia a peste jumatate dintre bolile cardiovasculare si este declarata prima cauza de mortalitate din lume", sustine prof. dr. Eduard Apetrei, vicepresedintele Academiei de Stiinte Medicale.

In Romania, un adult din cinci sufera de hipertensiune arteriala. In ultimii ani, foarte multi nou-diagnosticati cu hipertensiune arteriala au varste sub 40 de ani.

"Sunt studii facute in Romania care au demonstrat ca aproximativ 6 % dintre tinerii cu varste intre 10 si 19 ani sunt hipertensivi, ceea ce este ingrijorator", a explicat presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Dan Deleanu.

Principalele cauze ale hipertensiunii arteriale sunt modul de viata stresant, sedentarismul, consumul ridicat de sare, alcool si varsta inaintata.

Medicii cardiologi recomada populatiei masurarea tensiunii arteriale de aproximativ patru ori pe an, pentru cei care au o tensiune arteriala cu valori normale.

Cei care au o tensiune arteriala mai mare decat valorile normale sunt sfatuiti sa se prezinte lunar la medic pentru tratament si control.

Hipertensiunea arteriala este un factor major de risc pentru boli de inima si accident vascular cerebral si nu prezinta nici un simptom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi deschis în Capitală. Serviciile medicale pe care le oferă
Un nou centru respiro pentru copiii cu dizabilităţi din Capitală şi familiile lor a fost inaugurat, joi, 18 aprilie, pe Calea Şerban Vodă, de către Direcţia Generală de Asistenţă...
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Trasee modificate pe 10 linii de troleibuz și autobuz în weekend, în București. Ce eveniment este anunțat
Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunțat joi, 18 aprilie, că mai multe troleibuze și autobuze vor circula pe trasee modificate în weekend. Este vorba despre troleibuzele liniei 97...
#campanie, #tensiune arteriala, #masurare, #Bucuresti , #Bucuresti