Bucurestenii, mai multumiti de primarii de sector decat de Sorin Oprescu - sondaj CCSB

Luni, 11 Aprilie 2011, ora 13:47
2867 citiri
Bucurestenii, mai multumiti de primarii de sector decat de Sorin Oprescu - sondaj CCSB

Bucurestenii sunt, in general, mai multumiti de activitatea primarilor de sector decat de cea a primarului general, releva un sondaj realizat de Asociatia Pro Democratia, in colaborare cu Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB).

"In primele trei sectoare ale Capitalei a reiesit faptul ca primarii Andrei Chiliman, Neculai Ontanu si Liviu Negoita au obtinut procente mai mari de multumire din partea cetatenilor, in comparatie cu cele pentru primarul Sorin Oprescu", a afirmat, luni, Cristian Parvulescu, presedintele Asociatiei Pro Democratia, cu ocazia prezentarii sondajului care face parte din cercetarea "Democratia la firul ierbii. Perceptii privind situatia democratiei locale si a descentralizarii din sectorul 3, Bucuresti".

Potrivit sondajului, in sectorul 3, din cei aproximativ 600 de respondenti, 72% sunt multumiti de activitatea primarului Liviu Negoita, nemultumiti fiind 26%, in timp ce multumiti de activitatea primarului Sorin Oprescu sunt 68% si nemultumiti 27%.

La intrebarea care institutii gestioneaza mai bine banii bucurestenilor, 43% dintre subiecti au raspuns ca primaria de sector si 26% au optat pentru Primaria Generala.

In ceea ce priveste rezolvarea problemelor locale, 70% se declara in favoarea primariei de sector, iar 10% pentru Primaria Generala.

Banii ar fi mai bine administrati de primariile de sector

Cetatenii sectorului 3 considera in proportie de 64% ca banii bucurestenilor sunt administrati de primariile de sector, fata de numai 27% care cred ca administratia municipiului Bucuresti ar fi mai eficienta daca ar exista un singur buget gestionat de Primaria Capitalei si CGMB.

Potrivit datelor sondajului, 69% dintre cei chestionati considera ca trebuie pastrate primariile de sector si Primaria Generala, asa cum este in prezent. Numai 16% sunt de parere ca sectoarele Capitalei ar trebui desfiintate, iar de administrarea orasului sa se ocupe numai Primaria Generala.

Referendum privind desfiintarea sectoarelor Capitalei, la sfarsitul lunii mai

In ceea ce priveste votul cetatenilor pentru desemnarea primarului, cetatenii sectorului 3 considera in proportie de 55% ca edilul ar trebui ales din primul tur al alegerilor, chiar daca nu au obtinut votul major al populatiei (pentru ca s-ar economisi bani la buget) si 41% sustin ca primarul ar trebui ales cu votul majoritatii populatiei, chiar daca ar insemna alegeri in doua tururi.

Un buget pentru Primaria Generala si existenta bugetelor separate pentru fiecare primarie de sector in parte sunt agreate de 65% dintre locuitorii sectorului 3, numai 29% fiind de acord cu un singur buget la nivelul Capitalei gestionat de Primaria Capitalei.

Primarul de sector sa fie ales direct de catre cetateni

Potrivit sondajului, 91% dintre respondenti doresc ca primarul de sector sa fie ales direct de catre cetateni, practic situatia sa ramana ca pana acum, si numai 6% vor ca situatia sa se schimbe si primarul de sector sa fie ales de CGMB.

In ceea ce priveste pastrarea celor sase sectoare, fara modificarea dimensiunilor acestora, 87% vor sa ramana asa si numai 7% au optat pentru mai multe sectoare (in jur de 20) si sa se desfiinteze cele actuale.

Cetatenii doresc in proportie de 75% sa participe la luarea deciziilor locale si 19% sunt de parere ca este mai bine ca administratia locala sa ia deciziile.

Sondajul a fost efectuat in perioada 17-21 martie 2011, pe un esantion de 602 persoane, populatia adulta neinstitutionalizata din sectorul 3 al Capitalei. Eroare maxima de esantionare este plus minus 4,1% la un nivel de incredere de 95%.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#primarii sector, #sondaj primarii sector, #sondaj Legea Capitalei , #Bucuresti
Comentarii
Poza serban virgil
serban virgil
rank 1
Poza Dyana
Dyana
rank 5
A si aparut brusc si sondaju' impreuna cu indemnu' mobilizator pe toti stalpii ca sa salvam Bucurestiul din ghearele lui Udrea!