Bucurestenii, obligati sa spele sambata trotuarul din fata blocului

Joi, 25 Februarie 2010, ora 17:43
1582 citiri
Bucurestenii, obligati sa spele sambata trotuarul din fata blocului

Persoanele fizice din Bucuresti vor trebui sa spele sambata trotuarele din fata caselor si blocurilor in care locuiesc si pe cele ale zonelor de acces pietonal adiacente (pasaje, alei), in caz contrar fiind pasibile de amenzi intre 200 si 500 lei, potrivit normelor de salubrizare si igienizare din Capitala.

Normele sunt incluse intr-un proiect de hotarare pe care Consiliul General al Municipiului Bucuresti il va dezbate in sedinta de vineri.

Persoanele care apartin cultelor religioase ce au sambata zi de sarbatoare trebuie sa spele trotuarul in alta zi.

Personele juridice vor trebui sa spele trotuarul lunea intre orele 9:00 si 12:00, altfel riscand amenzi intre 500 si 2.000 lei. Curatatul trotuarelor trebuie facuta zilnic, se arata in acelasi proiect de hotarare.

In plus, cetatenii nu vor avea voie sa arunce zapada din curti pe trotuare, carosabil, intersectii, spatii verzi, terenuri virane sau in canale, amenda fiind tot intre 200 si 500 de lei. Persoanele care detin locuri de parcare trebuie sa asigure mentinerea starii de salubritate a acestora.

Posesorii de animale de companie vor avea si ei obligatii. Astfel, in timpul plimbarii animalelor pe domeniul public, ei trebuie sa detina asupra lor materialele necesare (matura, punga etc.) pentru curatarea locului si evacuarea dejectiilor fiziologice.

Cei care detin animale de companie nu vor avea voie pe spatiile verzi din parcuri, gradini publice si cele aferente ansamblurilor de locuire, in spatiile de joaca amenajate pentru copii, in magazine si piete de desfacere a produselor agroalimantare. Ei vor mai avea obligatia de mentinere a cainilor in lesa, iar animalele din categoria celor agresive vor purta botnita. Incalcarea acestor norme atrage dupa sine amenzi intre 200 si 500 de lei.

Normele de salubrizare si igienizare ale Municipiului Bucuresti mai prevad: "Persoanele fizice si juridice au obligatia ca pe timp de iarna sa indeparteze turturii de gheata formati la nivelul acoperisului imobilului/constructiei, sa curete, in maximum 24 de ore dupa incetarea ninsorii, zapada depusa si gheata formata, de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliaza sau isi desfasoara activitatea, a sediilor de firme, curtilor si terenurilor detinute, astfel incat traficul pietonal sa se desfasoare in conditii normale.

La imobilele in care la parter functioneaza societati comerciale, magazine sau prestatori de servicii, obligatiile mentionate revin acestor unitati pe timpul functionarii acestora". Nerespectarea acestei prevederi se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane juridice, si de la 200 lei la 500 lei pentru cele fizice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#bucuresteni trotuare spalat, #sambata bucuresteni spalt trotuare , #Bucuresti