Bucurestenii prefera locuintele la inaltime

Joi, 19 Iunie 2008, ora 09:59
1161 citiri
Bucurestenii prefera locuintele la inaltime

Zeci de bucuresteni vor locui, in urmatorii doi-trei ani, cu capul in nori, si asta deoarece multe dintre blocurile aflate acum in constructie depasesc cele zece etaje obisnuite.

Atractia clientilor pentru locuintele la inaltime se potriveste cu intentiile dezvoltatorilor care, presati de preturile din ce in ce mai mari ale terenurilor, inalta in Capitalei turnuri de 16, 20 si chiar 24 de niveluri,informeaza Evenimentul Zilei.

Noii zgarie-nori vor oferi proprietarilor privelisti generoase, la un pret pe masura, care creste cu circa 0,5% la fiecare nivel.

In functie de proiect, diferentele pot fi de la 1.000 la 6.000 de euro plus TVA.

"Exista o cerere destul de mare a apartamentelor situate la etaje superioare, datorita vederii panoramice pe care acestea o ofera, alaturi de alte aspecte pozitive cum ar fi: mai putin praf, mai multa liniste",afirma Valentin Romascu, consultant in Residential Division in cadrul companiei de consultanta Colliers.

Potrivit acestuia, majoritatea clientilor au intre 25 si 35 de ani, calatoresc foarte mult si castiga intre 2.000 si 3.000 de euro pe luna.

Astfel, ei isi pot permite o astfel de investitie, in conditiile in care, la ultimele etaje, sunt apartamente de tip duplex sau penthouse.

"Sunt oameni care isi doresc sa locuiasca la bloc intr-o vila si au nevoie de intimitate. La ultimele etaje sunt doar doua apartamente", afirma Anca Munteanu, sales manager la Ablon Bucharest.

Proprietarii din noile turnuri se vor confrunta si cu unele dificultati.

Una dintre acestea este traficul la iesirea din complexuri.

Situate pe stradute inguste, aceste ansambluri cu sute de apartamente au doar una sau doua iesiri.

Astfel, diminetile ar putea fi o adevarata aventura pana vor iesi din parcare zecile de masini.

Cea mai inalta cladire care va fi construita in Bucuresti va fi un turn cu spatii de birouri de 131 de metri si 37 de etaje.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
Primarul Nicușor Dan anunță renovarea unui imobil emblematic al Bucureștiului. A fost prima clădire modernistă din Capitală
Primarul Nicușor Dan anunță renovarea unui imobil emblematic al Bucureștiului. A fost prima clădire modernistă din Capitală
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, duminică, faptul că a fost obţinut acordul proprietarilor pentru consolidarea blocului ARO din Capitală, urmând a fi iniţiate lucrările de...
#locuinte, #turn, #inaltime, #cladire, #clienti , #Bucuresti