Traficul în centrul Bucureștiului, restricționat. Un sens de circulație prin Pasajul Unirii va fi închis

Luni, 23 August 2021, ora 21:07
3578 citiri
Traficul în centrul Bucureștiului, restricționat. Un sens de circulație prin Pasajul Unirii va fi închis
Pasajul Unirii din București este un pasaj rutier subteran cu o lungime de 900 de metri FOTO Wikipedia

Traficul în Pasajul Unirii din București va fi restricționat începând din noaptea zilei de luni, 23 august, pe sensul de circulație spre intersecția Budapesta.

Decizia a fost luată pentru că în zonă se efectuează lucrări la rețeaua de gaze.

Restricții temporare de trafic-lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție a gazelor naturale pe Bd. I.C. Brătianu, segmentul cuprins intre Piața Universității și Str. Bărăției

Începând de astăzi, 23 august a.c., orele 23.00, vor fi instituite etapizat următoarele restricții de circulație:

  • - Bd. I. C. Brătianu, pe sensul de mers dinspre Str. Ion Ghica către Pasajul Unirii, benzile I si II de circulație;
  • - restricționarea accesului în Pasajul Unirii, pe sensul de mers dinspre Piața Universității către Bd. Dimitrie Cantemir;
  • - subtraversarea succesivă a benzilor pe Bd. I. C. Brătianu.

De asemenea, se va asigura circulația protejată a pietonilor pe trotuar, precum și traversarea pe la trecerile pentru pietoni existente în zonă, în condiții de vizibilitate, cu adaptarea corespunzătoare a semnalizării.

Având în vedere aceste aspecte, Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor rutieri.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după o temeinică asigurare şi să nu staţioneze pe partea carosabilă”, potrivit unui comunicat de presă al Brigăzii rutiere.

Pasajul Unirii din București este un pasaj rutier subteran cu o lungime de 900 de metri dintre care 600 de metri acoperiți care permite trecerea autovehiculelor pe sub Piața Unirii, preluând cele 4 benzi centrale, câte două benzi de pe fiecare sens, ale Bulevardului I.C.Brătianu și iese dincolo de marginea de sud a pieței Unirii în cele patru benzi centrale ale bulevardului Dimitrie Cantemir.

#pasajul Unirii, #Bucuresti, #Piata Unirii, #trafic Bucuresti , #Bucuresti