Bucurestiul e in Top 3 cele mai aglomerate orase din lume. Stam mai prost decat orase de 15 ori mai mari

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 14:48
15177 citiri
Bucurestiul e in Top 3 cele mai aglomerate orase din lume. Stam mai prost decat orase de 15 ori mai mari
Foto: Arhiva Ziare.com

Nicaieri in Europa nu e traficul rutier mai aglomerat ca in Bucuresti, seara, la orele de varf, se arata intr-un studiu al companiei olandeze Tom Tom. Mai mult chiar, din intreaga lume, doar soferii din Bangkok (Thailanda) si cei din Mexico City (Mexic) pierd mai multe ore in trafic, la orele de varf, decat bucurestenii.

Potrivit Tom Tom Traffic Index, citat de Bloomberg, unui sofer din Bucuresti ii ia cu 98% mai mult sa ajunga destinatie decat in mod normal, din cauza traficului aglomerat. Probleme mai mari decat noi, in trafic, au doar thailandezii din Bangkok (cu intarzieri de 118%, seara, la orele de varf) si mexicanii din Mexico City (care fac pe drum cu 101% mai mult decat ar trebui).

In schimb, soferii din Jakarta (Indonezia) au intarzieri in trafic de 95%, adica mai putin decat cei din Bucuresti, mai informeaza Tom Tom Traffic Index. Mai fluid decat traficul din capitala Romaniei e si cel din Moscova, dar si cel din orasul chinez Chongqiung, unde soferii petrec seara, la orele de varf, cu 94% mai mult timp decat ar trebui, in trafic.

Merita mentionat, in context, ca dintre toate orasele in care se intarzie exagerat de mult in trafic, Bucurestiul are cea mai mica populatie. Spre exemplu, in Moscova - unde Tom Iom Index sustine ca se circula mai bine decat la noi, la ore de varf - traiesc aproape 12 milioane de oameni, adica de 6 ori mai multi decat in Bucuresti. In acelasi timp, orasul Chongqiung, unde de asemenea traficul e mai fluent, la ore de varf, are o populatie de circa 15 ori mai mare decat cea a capitalei Romaniei.

Din pacate - dupa cum arata informatiile Tom Tom Traffic Index - traficul in Bucuresti nu e aglomerat doar la ore de varf, ci aproape tot timpul. In consecinta, in lume, studiind timpul mediu petrecut in masina, specialistii au ajuns la concluzia ca doar in Mexico City (Mexic), Bangkok (Thailanda), Jakarta (Indonezia) si Chongqiung (China) e traficul mai congestionat ca in Bucuresti per total.

Ne-am gandit, initial, ca poate numarul mare de masini din traficul Capitalei este principalul vinovat pentru blocajele din trafic. Ei bine, din datele Tom Tom nu pare sa fie cazul, in conditiile in care Romania nu se afla printre tarile cu numar mare de autoturisme per kilometru, asa cum sunt, spre exemplu, Indonezia, Vietnam si Thailanda.

Deputatul Nicusor Dan sustine ca, de fapt, de vina pentru aglomeratie de pe sosele este faptul ca bucurestenii au strazi proaste, sistem ineficient de dirijare a traficului, dar si transport in comun neperformant.

In aceste conditii, sustine Nicusor Dan, primarul Capitalei, Gabriela Firea ar trebui sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele. In plus, am spune ca si Compania de Autostrazi care administreaza Centura Capitalei ar trebuie sa gaseasca solutii pentru urgentarea lucrarilor si pentru construirea intregii retele de drumuri orbitale ale Bucurestiului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#trafic rutier aglomerat Bucuresti, #intarziere trafic Bucuresti Tom Tom Index, #Bucuresti trafic blocat intarziere , #Bucuresti