Bucurestiul sub zapada: Trotuare, statii RATB si stradute, inca pline de zapada - Harta traficului in timp real

Luni, 18 Ianuarie 2016, ora 09:56
3760 citiri
Bucurestiul sub zapada: Trotuare, statii RATB si stradute, inca pline de zapada - Harta traficului in timp real
Foto: Arhiva Ziare.com

Nervii soferilor si pietonilor din Bucuresti sunt intinsi la maximum si luni din cauza zapezii. Desi Primaria Capitalei spune ca pe arterele principale se circula normal, strazile dintre blocuri si trotuarele nu au fost deszapezite in totalitate, iar unele statii RATB inca sunt impracticabile. In plus, in cateva intersectii nu merg semafoarele.

"In Bucuresti, traficul rutier se desfasoara in conditii de iarna, pe arterele principale circulandu-se normal. Potrivit Directiei Control din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, sunt inregistrate unele probleme in privinta traficului pietonal: trotuare impracticabile, treceri de pietoni si statii RATB inzapezite. In noaptea de duminica spre luni, in Capitala s-a actionat cu un numar total de 358 de utilaje si 432 de operatori manuali", se arata intr-un comunicat al primariei remis Ziare.com.

Vezi cum se circula in Bucuresti in timp real

Romania sub zapada: Problemele continua - LIVE

Reprezentantii municipalitatii au mai precizat ca pe arterele principale operatorii aplica solutii anti-inghet, iar pe arterele secundare "se actioneaza in continuare cu utilaje de mici dimensiuni pentru degajarea zapezii, pana in acest moment intervenindu-se pe acestea in proportie de 70%".

Pietonii nu au pe unde merge

Si pietonii se deplaseaza greu prin Bucuresti, pentru ca unele trotuare, treceri de pietoni si refugii RATB sunt pline de zapada.

"Tinand cont de verificarile intreprinse, consideram ca se impune continuarea eforturilor cu privire la deszapezirea zonelor trecerilor de pietoni (cu precadere cele din zona intersectiilor) si a statiilor si refugiilor RATB, inclusiv a activitatilor de incarcat si transportat zapada de pe marile artere.

In aceasta dimineata, echipaje din cadrul Politiei Locale si Politiei Rutiere actioneaza pentru fluidizarea traficului in intersectiile in care nu functioneaza semafoarele", se mentioneaza in documentul citat.

Romania sub zapada Drumurile pe care nu se circula luni si recomandari pentru soferi

De asemenea, Primaria Capitalei ii atentioneaza pe proprietarii de cladiri sau spatii comerciale ca au obligatia de a inlatura zapada depusa pe trotuarele din fata imobilelor pe care le detin in maximum 24 de ore de la incetarea ninsorii, altfel risca amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice si de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Romania sub zapada Zeci de localitati, in continuare fara curent

"Pentru eventuale probleme generate de inghet sau ninsoare, Primaria Capitalei pune la dispozitie numerele de dispecerat 0800.800.868 si 021.9844. Totodata, Primaria Capitalei adreseaza un apel bucurestenilor sa sesizeze la aceste numere de telefon prezenta pe strada sau in scarile blocurilor a unor persoane fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la unul din centrele sociale ale Capitalei", spun reprezentantii municipalitatii.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#trafic Bucuresti, #zapada Bucuresti, #statii RATB zapada , #Bucuresti
Comentarii