Bucurestiul va avea o autostrada a pietonilor

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 22:55
2673 citiri

Municipalitatea vrea sa foloseasca o finantare UE ca sa redeseneze centrul Capitalei in beneficiul celor ce merg pe jos.

"Autostrada pietonilor" intre Piata Romana, Universitate si Biserica Antim, doua noi poduri peste Dambovita cu parcari subterane la capete, reorganizarea marilor piete publice. Sunt doar cateva din proiectele imediate pe care Primaria Capitalei vrea sa le realizeze.

"Ne propunem ca pe zona Piata Romana, Universitate, Antim sa refacem conceptul de strada semipietonala", a declarat, pentru Gandul arhitectul sef al Capitalei, Gheorghe Patrascu.

"Va fi ca o autostrada a pietonilor. Nu vor mai exista trotuare ci numai niste bolanti, care sa separe traficul pietonal de circualtia auto, mult restrictionata. Aceasta nu va fi interzisa celor aflati in tranzit si riveranilor. Pietonii vor fi prioritari si va exista si o pista inelara pentru biciclisti", a explicat Gheorghe Patrascu.

Amenajarea alveolei Bulevardului Magheru din dreptul statiei de metrou Piata Romana reafirma importanta acestui spatiu la nivelul orasului legandu-l de noul traseu pietonal si de biciclete. Proiectul urmareste amenajarea intregii suprafete din vecinatatea statiei de metrou si dedicarea acesteia tranzitului si asteptarii, sau pur si simplu, petrecerii timpului liber in conditii ridicate de confort si siguranta.

Reorganizarea zonei centrale va include si constructia a doua poduri peste Dambovita. "Exista un traseu cu reorganizarea zonei centrale. Ideea este ca Rahova sa fie recusuta de Piata Unirii si Centrul Istoric. Se va reface Podul Calicilor care leaga Smardanul de Rahova trecand pe la tribunal.

Va fi un pod pietonal. Al doilea pod va fi la Izvor si va fi tot unul pietonal care va avea si piste pentru biciclisti" a spus Patrascu. Podul de la Izvor va avea, la capete, parcari subterane iar o bretea a acestuia va duce la Muzeul de Arta Contemporana.

Pentru multi bucuresteni contemporani, asocierea intre Calea Rahovei si Piata Unirii poate parea stranie, insa, pana in anii '80 ai secolului trecut, situatia era cu totul alta, explica blogul Rezistenta.

Pe cand Dambovita era inca neregularizata si provoca inundatii, drumul lega centrul Bucurestilor - Piata Mare de mahalaua Calicilor se numea Podul Calitei sau Calicilor. Acesta incepea din ce se numeste astazi Centrul Istoric, traversa raul si mergea, mai intai pe langa biserica Domnita Balasa si Curtea Judecatoreasca, apoi printre case negustoresti si cocioabe, pana in afara orasului.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...