Bugetul Primariei Capitalei sfideaza criza

Luni, 30 Martie 2009, ora 11:42
1870 citiri
Bugetul Primariei Capitalei sfideaza criza

Proiectul de buget pe 2009 al Primariei Capitalei prevede cresteri ale cheltuielilor cu personalul, acordarea de tichete de vacanta si tichete cadou de Paste, Craciun si 1 Decembrie pentru angajati.

Institutiile care tin de Primaria Capitalei sfideaza criza, calculandu-si bugete la fel de mari ca anul trecut, dar cu bani mai putini pentru investitii, scrie Gandul in editia de luni.

Astfel, pentru 2009, Administratia Lacuri Parcuri si Agrement va avea un buget majorat cu 23,8 mlioane de lei, subventii mai mari cu 21,5 milioane si isi va majora cheltuielile cu personalul de la 19,3 milioane la 20,2 milioane.

Si la Administratia Cimitirelor bugetul a crescut fata de anul trecut cu 28 milioane de lei, iar subventia s-a dublat. Cheltuielile de personal s-au majorat si ele cu 1,9 milioane, iar banii alocati pentru materiale si prestari servicii cu caracter functional au crescut de la 12,6, la 22,5 milioane lei.

Politia Comunitara si-a crescut bugetul, subventiile, investitiile si cheltuielile de personal. Bugete aproape duble au fost prevazute si pentru Directia de evidenta a persoanelor, Asistenta sociala sau Monitorul Oficial.

Municipalitatea a acordat 511 milioane de lei, pentru reabilitarea si modernizarea scolilor. Insa primaria nu are decat 170 de milioane de lei din aceasta suma, restul urmand sa fie imprumutati de la Banca Europeana de Investitii, dar si de la alti creditori.

Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice va avea in 2009 un buget cu 12.655.000 lei mai mare decat cel de anul trecut. In aceasta suma este inclusa si datoria la ELCEN, de 158.000 lei.

Si in Primaria Capitalei cresc cheltuielile legate de persoanal, de la 64.503.000 lei in 2008, la 96.220.000 in 2009, cheltuielile curente, cu 107.865.000 lei si, ca o noutate, in buget sunt prevazuti 20.000 de lei pentru tichete de crese.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
#Primaria Capitalei, #buget primarie, #criza financiara, #Administratie Cimitir, #RADET , #Bucuresti
Comentarii
G
Ghilotina
rank 1
Va anunt ca au inceput sa apara gropi in asfalt pe strazile gestionate si intretinute de PMB ;