Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cadou pentru maghiarii din Cluj: o strada va purta numele lui Lajos Kossuth

Joi, 28 Februarie 2008, ora 10:26
1666 citiri
Cadou pentru maghiarii din Cluj: o strada va purta numele lui Lajos Kossuth

Consilierii locali din Cluj-Napoca au hotarat sa ofere cadou pentru maghiarimea din municipiu in contextul zilei de 15 martie, ziua maghiarilor, o strada care sa poarte denumirea de Lajos Kossuth (foto), informeaza editia online a ziarului Gardianul.

Decizia a fost luata in sedinta consiliului local si, surprinzator, printre cei care au votat s-au numarat si consilierii PRM, si chiar si un reprezentant al Societatii Cultural Patriotice "Avram Iancu".

Reputatul istoric clujean Gelu Neamtu spune ca gestul deliberativului local reprezinta o adevarata jignire pentru romani deoarece Kossuth se face vinovat de uciderea a peste 40.000 de romani din Transilvania in timpul Revolutiei de la 1848-1849.

Consilierii locali au analizat in sedinta de marti proiectul de hotarare privind atribuirea de denumiri unor strazi din municipiul Cluj-Napoca. In document era prevazuta atribuirea unor denumiri pentru un numar de 23 de strazi si o alee.

Potrivit proiectului, uneia dintre aceste strazi i se atribuia numele lui Lajos Kossuth, cel care a ordonat uciderea a zeci de mii de romani in timpul Revolutiei de la 1848, precum si distrugerea a sute de biserici ortodoxe si greco-catolice romanesti in aceeasi

perioada.

Interesant este ca propunerea cu privire la Kossuth nu a starnit reactia niciunui ales local, mai ales ca in urma nu cu mult timp la Targu Mures o propunere asemanatoare a iscat un scandal urias si s-a lasat cu sesizarea procuraturii.

La Cluj, in momentul supunerii la vot a proiectului, nimeni nu a votat impotriva, chiar si consilierii PRM si presedintele Societatii Cultural Patriotice "Avram Iancu" din Cluj-Napoca fiind de acord cu denumirea.

Intrebat de ce a fost de acord cu acest nume, consilierul PRM Eugen Pop a spus ca nu si-a dat seama ce voteaza pentru ca nu a apucat sa vada toata lista de nume.

Acelasi argument l-a adus si consilierul PD-L Adrian Gurzau, care detine si functia de presedinte pe municipiul Cluj-Napoca la Societatea "Avram Iancu". El a spus, in schimb, ca va incerca sa identifice solutii pentru ca aceasta hotarare sa fie anulata.

Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Alarmă în Londra: Doi cai din armata britanică au scăpat liberi pe stradă. O persoană a fost rănită FOTO/VIDEO
Autorităţile din capitala britanică au anunțat miercuri, 24 aprilie, că mai mulți cai, între care unul plin de sânge, au fost scăpaţi de sub control în Londra şi cel puţin o persoană...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#strada, #clujeni, #denumire , #Bucuresti