Campania de informare privind cancerul de col uterin, reluata

Duminica, 14 Iunie 2009, ora 13:58
2139 citiri
Campania de informare privind cancerul de col uterin, reluata
Foto: Reporter Virtual

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a demarat duminica campania de informare pentru prevenirea prin vaccinare a cancerului de col uterin "Tu decizia pentru sanatatea fiicei tale. Informeaza-te", iar el a precizat ca daca ar avea o fetita in clasa a sasea sau a saptea cu siguranta ar vaccina-o.

Campania se deruleaza cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, cu sustinerea OMS, UNICEF si a Fondului ONU pentru Populatie si este finantata integral de catre companiile producatoare a vaccinurilor anti-HPV, informeaza un comunicat al ministerului Sanatatii remis Ziare.com.

"Sunt hotarat sa mai dam o sansa acestui program, urmand recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii si ale Centrului European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile, care sustin vaccinarea anti-HPV pentru prevenirea cancerului de col uterin.

De data aceasta, Ministerul Sanatatii va face lucrurile cum trebuie: corect, avizat si cu respect fata de parinti, asa cum nu au fost facute anul trecut. Vom derula o campanie de informare si numai dupa evaluarea ei vom decide daca vom relua sau nu vaccinarea. Eu daca as avea o fetita de clasa a 6-a sau a 7-a as vaccina-o 100%

", a declarat ministrul de resort.

Potrivit unei analize 110.000 de eleve intre 9 si 11 ani urmau sa fie imunizate impotriva virusului responsabil de aparitia cancerului de col uterin prin programul de imunizare HPV de anul trecut. Desi in 2008 s-au contractat 330.000 de doze care nu au fost achitate pana in prezent, au fost vaccinate doar 2600 de eleve, circa 2% din totalul grupului vizat.

"Ne dorim un dialog si un contact direct cu parintii. Medicii, dirigintii si profesorii se vor intalni cu parintii la scoala si in cabinetele medicale pentru a discuta despre infectarea cu virusul HPV, cancerul de col uterin si despre vaccinarea de prevenire", a adaugat ministrul Sanatatii.

Ion Bazac a declarat ca daca in urma evaluarii, reiese ca minimum jumatate dintre parinti inteleg si sunt dispusi sa isi vaccineze copiii, atunci campania de vaccinare va fi realizata.

In urmatoarele luni, parintii vor avea acces direct la informatii avizate si complete despre prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinare anti-HPV: materiale informative dedicate pentru medicii vaccinatori si pentru publicul larg, site-ul dedicat www.informareHPV.ro, numarul gratuit de informare TELVERDE: 08008-00008, medici specialisti deschisi sa ofere toate informatiile in cadrul unui Centru National de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin (CNIPCCU).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Ion Bazac, #campanie prevenire, #cancer col uterin, #campanie vaccinare , #Bucuresti
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
BAI, CRIMINAL NENOROCIT OBEDIENT EVREILOR TERORISTI SI CRIMINAL NU VREI SA INCEPI CU COPII TAI ORI CU SOTIA TA?