Campanie umanitara pentru Daniel Raduta, un tanar bolnav de leucemie

Marti, 09 Februarie 2010, ora 13:50
4709 citiri
Campanie umanitara pentru Daniel Raduta, un tanar bolnav de leucemie

Cat costa o noua sansa la viata? Pentru Daniel Madalin Raduta, "costul" a fost estimat la 150.000 de euro - de atat are nevoie Daniel, diagnosticat cu leucemie, pentru un transplant de maduva. Soarta nu se joaca doar cu viata sa, pentru ca Daniel urmeaza sa devina tata.

Daniel Raduta este un tanar de 29 de ani care s-a nascut in Buzau. Pasii vietii l-au dus la Bucuresti, unde s-a casatorit si unde asteapta sa devina tata, in mai putin de o luna. Din pacate insa, Daniel a fost diagnosticat cu leucemie si are nevoie de un transplant de maduva, care costa in jur de 150.000 de euro.

In beneficiul sau a inceput, la 1 februarie, o campanie media, care demonstreaza, inca o data, puterea Internetului. Jurnalisti, bloggeri, ziarul Libertatea, Federatia Romana de Rugby, Florin Chilian si multi, multi altii s-au implicat in strangerea de fonduri pentru Daniel. Intr-o saptamana s-au strans 40.000 de euro, iar campania continua. Timpul este scurt insa, pentru ca pana in aprilie, Daniel ar trebui sa fie operat.

Se strang cadouri, care apoi vor fi licitate. Printre ele, o casca de razboi a lui Mile Carpenisan si partitura cantecului "Zece", donata de Florin Chilian. Urmeaza o serie de concerte caritabile in Bucuresti, o petrecere umanitara la Cluj, o cina de binefacere gatita de Adi Hadean, un bucatar faimos. Pe viitor, campania va fi extinsa la nivel international.

"Campania media are un impact mult mai mare decat mi-as fi imaginat. Am primit multe mesaje de incurajare, oferte de ajutor de tot felul si nu pot decat sa fiu optimist cand atatia oameni sunt aproape. Sunt increzator ca putem depasi cumva inevitabilele obstacole si probleme", scrie Daniel Raduta pe blogul sau. Pagina sa de Internet este actualizata cand de el, cand de sotia sa, Raluca.

Cum poate fi ajutat Daniel

In conturile deschise la Banca Transilvania, agentia Panduri (sau sucursala Marriott in unele aplicatii online banking), pe numele Raduta Daniel Madalin. Conturile sunt in format IBAN (inclusiv cei doi X de la final):

EUR: RO72BTRL06404201F02712XX

RON: RO57BTRL064013HAF02712XX

Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22

De asemenea, orice companie poate dona o parte din impozitul pe profit catre Daniel Raduta. Acesti bani sunt taxe si impozite datorate statului roman, care nu datoreaza nimanui un transplant de maduva (daca nu exista donator perfect compatibil). Bannerele pentru sustinerea campaniei se gasesc aici.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Daniel Madalin Raduta, #campanie umanitara Internet, #donatii Daniel Raduta , #Bucuresti