Campeanu: Guvernul vrea sa transforme Romania intr-o tara de asistati

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 18:09

   

Campeanu: Guvernul vrea sa transforme Romania intr-o tara de asistati
Acordarea unei pensii minime ar insemna, de fapt, acordarea unui ajutor social, ceea ce ar transforma Romania intr-o tara de asistati, considera Mariana Campeanu, fostul ministru al Muncii, Familiei si Protectiei Sociale din Guvernul Tariceanu.

"Introducerea acelei pensii minime nu are nicio legatura cu cuvantul pensie. Pensia inseamna un drept al unei pesoane obtinut pe baza muncii lui si a contributiilor. A introduce un artificiu, de fapt, un ajutor social - acordare unei sume de bani unor persoane, fara a contribui, fara a munci -, mi se pare, pe langa o atacare a unui sistem foarte bine pus la punct si bazat pe dreptate, inseamna pur si simplu sa transformam Romania intr-o tara de asistati.", a declarat Mariana Campeanu, citata de NewsIn.

In ceea ce priveste ideea de inghetare a pensiilor, Campeanu si-a exprimat speranta ca pensionarii nu vor fi sacrificati pentru a doua oara in contextul unei crize economice nationale.

"Eu sper, in continuare, ca acest Guvern va lua totusi o decizie buna si nu se va salva problema economica a Romaniei, a doua oara, pe seama pensionarilor. Acum se pune din nou problema inghetarii pensiilor, deci ar fi a doua oara cand pe seama pensionarilor se incearca o rezolvare economica", a mai spus Campeanu.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1511 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
motocicleanu
rank 1
doamna aveti dreptate
cu tara de asistati si iar aveti dreptate ca pensionarii sa nu fie cei sacrificati.muncitorii,aia trebuie sacrificati si altii care aduc bani la buget.parerea mea!
TEATRUL DE PAPUSI LIBERALE MANUITE DE ILIESCU , HREBENCIUC SI PATRICIU
rank 1
HOANCA LIBERALOIDA CU PAPION ,
Voi ati emis ordine de acordare de sporuri neconstitutionale si imorale acolitilor si activistilor vostri i.mbecili , dar fideli , incat s-au ridicat retributii ametitoare ca marime si numar.
Asta nu a fost o forma de asistare a armatei voastre de caini care va serveau ?
Rusine babornitza , rusine obrazului sa-ti fie !
tamerlan
rank 1
ai muncit la sapa??
Gresesti d-na fost ministru ...Dar nu-i de mirare pt ca nu esti ceea ce pare . Inainte de "89 o mare parte dintre romani au lucrat in CAP... Uite , mama sotiei , fruntasi in intrecerea cooperatista , membra ( habar n-avea!) de partid ,lucra (harnica femeie!) de dimineata de la 6 (vara) pina la ora 18 la diverse munci agricole si primea 1,5 lei la ziua munca (Un leu si cincizeci de bani), cam cit o juma de piine si de multe ori nu facea norma , adica nu primea banutii , dar nu din cauza ei ... Si mai primea suplimentar la sfirsit de an 30 kg griu si 2-3 sute kg de porumb stiuleti . Daca nu fura de pe cimp sau nu ajutam noi copiii, era durere mare , asta intr-un sat amarit in Moldova .. Si sti matale tanti ce pensie a avut pina nu de mult? Nu ca cea de 1 leu de la tv(si sunt mii care si acum primesc 20-30 lei noi-ron pe luna)dar cu 38 lei -ron pensie dupa 40 de ani de munca animalica ... Ti se pare mult? E o asistata?? La mari interventii ale mele si cu actiuni in instanta am reusit sa-i cumulez 220 lei-ron . Pensia minima inseamna ca statul , noi , natiunea sa recunoastem ca acesti exploatati sa poata trai decent .cit de cit.
nokia90
rank 1
ba mai dute draqu
babo, pensia asta e pt mamare aia de la CAP cu pensie de 40 lei. aia a muncit mai mult, mult de tot...de ce te faci ca uiti? ati aruncat 5 mld de euro in 2 luni asa ca iesi afara ***
OD
rank 1
Da !
Aceasta este politica lui Geoana si a PSD. Boc se lupta sa le domoleasca pofta de,,populism,, dar i-i mai scapa din frau; sunt foarte naravasi si agresivi,asociati cu centralele sindicale pe care-i starneste la amenintari si destabilitate contra guvernului si a tarii. Nu stiu pana cand !?
Mihai1
rank 1
Babataie
Mamaie, asistati sunt puturosimea voastra prinsa ca paduchii in posturi bugetare. Unde draci s-a mai vazut ca salariile la stat sa fie mai mari ca la privat. II doare in brisca, salarii grase au, sindicat au de nu poti sa ii dai afara, treaba nu fac ca daca ar fi facut nu eram unde suntem.
cititoare
rank 1
pensionarii nu mai pot tine pasul cu nivelul trainului
Mi se pare natural ca pensionarilor sa li se asigure un minim de decenta in trai. Faptul ca au muncit 40 de ani, pe alte vremuri, nu inseamna ca daca vremurile s-au schimbat, sa nu isi mai permita sa traiascca.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor