Carne de cal distribuita in restaurante si fast-food-uri din Bucuresti (Video)

Joi, 21 Februarie 2013, ora 10:13
5105 citiri
Carne de cal distribuita in restaurante si fast-food-uri din Bucuresti (Video)

Oficialii Autoritatii Nationale Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor suspecteaza ca mai multor localuri din Bucuresti, printre care un restaurant si cateva fast-food-uri, li s-a distribuit carne de cal din lotul gasit marti, la un comerciant din Capital.

Carnea de cal etichetata drept carne de vita si descoperita marti la un comerciant din Bucuresti ar fi ajuns in sapte restaurante si fast-food-uri din Capitala, conform Digi 24.

Potrivit lui Mihai Turcanu, presedinte ANSVSA, cantitatile descoperite in fiecare local erau mici, de 3-5 kilograme pentru fiecare unitate. Totodata, acesta a precizat ca este vorba despre o problema de falsificare si nu una de etichetare, fiind vorba despre un grup infractional.

In plus, Turcanu a afirmat ca au fost sesizate organele de politie pentru a se face verificarile necesare, adaugand ca se fac verificari si la Alba Iulia, de unde provine carnea.

Totodata, presedintele ANSVSA a exclus posibilitatea ca din lotul de 100 de kilograme de carne descoperita ca fiind eronat etichetata sa fi fost exportata carne, lista de distributie cuprinzand numai sapte unitati alimentare din Bucuresti.

"In depozitul de unde am recoltat proba am verificat si s-a luat lista de distributie si a reiesit ca, din lotul respectiv, a ajuns carne la sapte unitati de procesare si de comercializare. Inspectorii din Bucuresti au constatat ca din loturile respective nu mai era carne spre comercializare", a spus Turcanu, despre cantitatea de carne descoperita.

Un lot de 100 kilograme de cal, etichetat drept vita, depistat la un comerciant din Capitala

Un lot de circa 100 de kilograme de carne de cal, etichetat drept carne de vita, a fost depistat la un comerciant din Bucuresti, potrivit secretarului de stat in Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu.

Evenimentul este relatat si de agentia Reuters, care noteaza ca o cantitate de carne de cal destinata a fi vanduta drept carne de vita a fost vanduta in Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#carne de cal restaurant Bucuresti, #carne cal Bucuresti, #carne cal fast food Bucuresti, #carne cal etichetata carne vita, #scandal carne de cal , #Bucuresti