Carnea va fi mai scumpa cu 15 % pana la sfarsitul anului (Video)

Luni, 08 Septembrie 2008, ora 12:04
1455 citiri
Carnea va fi mai scumpa cu 15 % pana la sfarsitul anului (Video)

Carnea de porc si de pasare se va scumpi treptat pana la sfarsitul anului intrucat 2008 a fost cel mai prost an din industria carnii. Astfel, pretul carnii de porc va creste cu pana la 15 %, iar carnea de pasare se va scumpi cu pana la 7 %.

"Carnea este dependenta de pretul furajelor si cerealelor. Cum doar orzul si graul s-au facut multumitor toamna aceasta, iar porumbul si celelalte culturi sunt sub orice critica, nu ar trebui sa surprinda aceasta scumpire a carnii", a declarat Tudor Dorobantu, secretar general al Federatiei Sindicale din Agricultura - Agrostar, citat de Gardianul, in editie online.

Majorarea preturilor este justificata si de vanzarile de pe piata neagra, precum si de cresterea preturilor din agricultura.

"Pe plan european, pretul carnii de porc a crescut cu 40% anul acesta, insa, pe piata, comerciantii au operat o majorare de doar 20%, urmand ca, pana la sfarsitul anului, carnea sa se mai scumpeasca cu 15-20%", a declarat Minea.

"Devalorizarea leului, inflatia si cresterea materiei prime influenteaza si ele preturile la carne. Plus ca, pe piata romaneasca, piata neagra a explodat anul acesta. Astfel, peste 50% din piata este reprezentata de vanzari ilegale, ceea ce duce practic la distrugerea industriei si cresterea preturilor ", a adaugat presedintele ARC.

"Vanzarile din industria alimentara au fost in declin in toata Europa, iar in Romania declinul are intotdeauna un impact mult mai mare, si in sens negativ. Astfel, supermarketurile au avut vanzari foarte slabe, cu 20% mai slabe fata de anul trecut ", explica Minea.

In luna iulie au fost sacrificate mai putine bovine, porcine, ovine si caprine sacrificate comparativ cu perioada similara a anului trecut potrivit Institutului National de Statisca (INS).

Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Prețul pentru cacao a crescut de trei ori în ultimul an. Consumatorii încep să simtă impactul
Consumatorii ar putea începe să simtă impactul creşterii preţurilor pentru cacao, care au urcat marţi peste 10.000 de dolari tona, pentru prima oară, pe măsură ce lumea se confruntă cu...
Cu cât poate să închirieze un român o locuință cu o cameră: ”Știați că nu locuim în Monaco? V-ați stricat la cap...”
Cu cât poate să închirieze un român o locuință cu o cameră: ”Știați că nu locuim în Monaco? V-ați stricat la cap...”
Un anunț de închiriere din Cluj-Napoca a stârnit valuri pe rețelele sociale și a fost preluat în presa locală. Astfel, conform Știridecluj.ro, apartamentul de 40 mp este situat în zona...
#carne, #pret, #scumpire, #porc, #pasare , #Bucuresti