Cartier rezidential pentru familiile care si-au vandut casele din Rosia Montana

Miercuri, 27 Mai 2009, ora 20:20
1760 citiri
Cartier rezidential pentru familiile care si-au vandut casele din Rosia Montana
Foto: retro.ro

Rosia Montana Gold Corporation a inaugurat la Alba Iulia un cartier rezidential in care se vor muta 125 de familii care si-au vandut proprietatile din Rosia Montana si au optat pentru mutarea in noul cartier

"Ne-am angajat sa oferim o alternativa reala si moderna comunitatii din Rosia Montana, respectand cele mai inalte standarde. (...) Speram ca evenimentul sa fie o dovada cat se poate de concreta a faptului ca actionam cu responsabilitate, in orice activitate in care ne implicam.

Ne pasa de oameni si de viitorul lor. Ne dorim sa construim cea mai moderna mina din Romania, avem capacitatea sa o facem si ne vom dedica in continuare acestui scop", a declarat directorul general Dragos Tanase.

Potrivit oficialilor Rosia Montana Gold Corporation, cartierul, amplasat in zona Recea, din Alba Iulia, cuprinde 125 de case si se intinde pe o suprafata de 24 de hectare. Proiectul a demarat in iunie 2007 de la zero, dupa ce o parte dintre satenii din Rosia Montana au acceptat sa isi vanda locuintele si sa se mute la oras.

Investitia totala a companiei s-a ridicat la aproximativ 32 de milioane de dolari.

Stramutarea la Alba Iulia reprezinta una dintre cele doua alternative pe care compania canadiana le-a propus locuitorilor din Rosia Montana, pentru a se muta dupa ce isi vand proprietatile.

Astfel, variantele propuse de dezvoltator pentru sateni sunt fie stramutarea in noul cartier construit de Gabriel Resources in Alba Iulia, fie relocarea caselor in noua vatra a satului Piatra Alba, care va fi la aproximativ 4 kilometri de vechiul centru comunal.

In prezent, in comuna Rosia Montana sunt aproximativ 975 de familii, dintre care aproximativ 155 au ales deja sa se mute, 125 de familii sunt in Alba Iulia si in jur de 30, in Piatra Alba.

Potrivit oficialilor Gabriel Resources, inca 170 de familii urmeaza sa intre in program. De altfel, reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation spun ca peste 95% dintre locuitorii comunei Rosia Montana sunt de acord cu proiectul companiei din zona.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cartier rezidential, #alba iulia, #familii stramutate, #rosia montana , #Bucuresti