Locuintele ANL ar putea fi cumparate prin programul "Prima casa"

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 14:08

   

Locuintele ANL ar putea fi cumparate prin programul "Prima casa"
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va propune, saptamana viitoare, in sedinta de guvern, modificarea Legii Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), in vederea facilitarii achizitiei acestora.

"Vrem sa introducem saptamana viitoare in sedinta de guvern o serie de propuneri care vizeaza modificarea Legii ANL, astfel incat chiriasii din aceste blocuri sa poata cumpara locuintele prin programul 'Prima Casa'.

Si acum se pot cumpara aceste case, dar este mai greu din punct de vedere financiar, fiind vorba de un program social", a precizat Udrea, prezenta la conferinta "Romania dupa 20 de ani: schimbari si probleme sociale. Calitatea vietii incotro?", informeaza Mediafax.

Ministrul a adaugat ca alte modificari vizeaza reducerea perioadei obligatorii de inchiriere, de la trei ani la un an, si eliminarea criteriului privind situatia financiara a cumparatorului.

"Pretul de vanzare a locuintelor ANL va pleca de la valoarea la care construim noi in acest moment. Din cele 25.000 de locuinte ANL inchiriate, speram ca in urmatorii doi ani sa vindem 20.000, astfel incat sa aducem la bugetul de stat aproximativ 500 milioane euro", a completat Udrea.

De asemenea, se va avea in vedere si modificarea suprafetei care poate fi construita de catre ANL, astfel incat sa poata demara un proiect pentru locuinte de serviciu in mediul rural.

Programul "Prima Casa", prin care statul garanteaza creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, a fost introdus de Guvern la mijlocul anului 2009. Pentru acest an programul va avea alocat un plafon de 700 milioane de euro.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de1315 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
rebecca
rank 3
Stimata Doamna si distinsa,
N-ar fi mai bine sa finalizati cartierele incepute acum 10 ani si apoi sa v-apucati de altele ? Sau, probabil aveti clienti noi din randul "tineretului revolutionar " fata de care trebuie sa va achitati obligatiile postelectorale ?
Ce se-aude cu infrastructura cartierului Henri Coanda ?
Ce-ar fi sa faceti o vizita acolo ? Dar, ups, fara cizmulite pretioase pentru ca s-ar putea sa va ramana in noroiul strazilor !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor