Ziare.com

Mamicile vor primi 85% din media veniturilor nete pe ultimul an

de Adriana Toma
Miercuri, 10 Decembrie 2008, ora 17:51

   

Mamicile vor primi 85% din media veniturilor nete pe ultimul an
Mariana Campeanu, ministrul muncii, a anuntat ca mamicile vor primi, din ianuarie 2009, "o indemnizatie echivalenta sumei de 85% din media veniturilor nete lunare din ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului".

Femeile vor primi acesti bani pana cand copiii lor implinesc doi ani. In cazul in care micutul sufera vreun handicap, indemnizatia se va prelungi pentru inca un an.

"La stabilirea indemnizatiei vor fi luate in calcul toate veniturile realizate de persoana indreptatita, respectiv acele sume supuse impozitului pe venit si cuprinse in Codul fiscal.

In cazul in care 85% din veniturile realizate reprezinta mai putin de 6 milioane de lei vechi, se mentine plata indemnizatiei de 6 milioane lei vechi, la care se adauga alocatia de stat pentru copil de 2 milioane de lei vechi", a declarat Mariana Campeanu.

Cel putin 20.000 de mame au inregistrat venituri mai mari decat salariul mediu pe economie si vor beneficia de majorari substantiale ale indemnizatiei de crestere a copilului de la 1 ianuarie 2009, a declarat Mariana Campeanu.

Potrivit noilor reglementari, de la 1 ianuarie 2009, mamele vor primi pentru cresterea copilului 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei.

"Am luat aceasta masura pentru a incuraja si femeile de cariera, care obtin venituri peste medie, sa aiba copii si sa poata sta impreuna cu ei acasa pana la varsta de doi ani" a adaugat ministrul Muncii.
Citeste mai multe despre Mariana Campeanu mamici indemnizatii
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

da'' rrromelelor cat le dati?

daca astia nu au muncit si nici nu au caotizat, cat le dati, sa faca ele dragoste multa sa nu se atrofieze organu, si sa aduca pe lume purrradei bengosi?

 

 

discriminare

legea este al parintelui si nu a mamicilor..... ce taticii nu pot sa-si ia concediu de creste al copilului???:)))))))))))))))))) sunteti jalnici!!!

 

 

now it's correct

ati corectat!

 

 

MAMICI !

Se zice mamici nu mamice

 

 

Intrebare

Se aplica si mamicilor din MAp?

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor