Maratonul Vaccinarii: 18.000 de persoane au fost vaccinate la Sala Palatului si Biblioteca Nationala pana duminica la ora 20.00 UPDATE

Duminica, 09 Mai 2021, ora 21:10
2961 citiri
Maratonul Vaccinarii: 18.000 de persoane au fost vaccinate la Sala Palatului si Biblioteca Nationala pana duminica la ora 20.00 UPDATE
Bucurestenii s-au inghesuit la vaccinare Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

Un numar foarte mare de persoane au fost vaccinate la Maratonul Vaccinarii de la Bucuresti, care se desfasoara, pana luni dimineata, la Sala Palatului si la Biblioteca Nationala.

UPDATE 21.10 18.000 persoane au fost vaccinate pana la ora 20,00 in cele doua locatii unde se desfasoara Maratonul Vaccinarii - Editia Bucuresti, Sala Palatului si Biblioteca Nationala.

Astfel, 11.296 persoane au fost vaccinate la Sala Palatului si 6.704 au fost vaccinate la Biblioteca Nationala a Romaniei, transmit organizatorii.

"Medicii au fost cei care au raspuns foarte rapid la aceasta pandemie si nu numai si intr-adevar, in momentul de fata, echipa a fost formata si din principalele institutii ale statului - Institutia Prefectului, Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sanatatii si nu numai. Mult succes pe mai departe, mai avem mult pana a incheia aceasta pandemie si, in continuare, pana maine dimineata pana la ora 8 ii asteptam pe toti sa se vaccineze", a declarat directorul Directiei de Sanatate Publica Bucuresti, dr. Oana Nicolescu, la centrul de vaccinare de la Sala Palatului.

Stirea initiala: "Maratonul Vaccinarii Bucuresti: 16.066 persoane vaccinate in 48 de ore! Se poate!", arata reprezentantii CNCAV, intr-o postare pe pagina pe Facebook.

Maratonul Vaccinarii se desfasoara la Sala Palatului, unde au fost vaccinate 10.160 de persoane, si la Biblioteca Nationala, unde au fost vaccinate 5.906 persoane.

In total, sunt 50 de fluxuri de vaccinare, fiind implicati peste 1.200 de voluntari. In cadrul evenimentului se administreaza vaccinul Comirnaty produs de Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu varsta de peste 16 ani.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, in parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucuresti, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania - filiala Municipiului Bucuresti, Societatea Studentilor la Medicina Bucuresti si Societatea Multidisciplinara a Medicilor Rezidenti, cu sprijinul Primariei Capitalei, prin Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), si al Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

Campania de vaccinare, esentiala pentru Romania

Alexandru Rafila, Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, a declarat duminica, 9 mai, pentru News.ro ca pentru a mentine un ritm de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi e nevoie de campanii de comunicare tintite.

"Trebuie sa pastram ritmul, nu stiu daca trebuie sa-l marim, dar trebuie sa reusim sa-l pastram, asta va fi lucrul cel mai dificil care se va reflecta deja in urmatoarea luna, deci peste o luna va fi destul de greu sa vaccinezi 100.000 de persoane pe zi, mai ales daca asteptam ca acest lucru sa se intample si nu prevenim, daca vreti, prin campanii de informare tintite si prin actiuni care sa reflecte parteneriat cu autoritatile locale, sa creasca increderea in autoritatile centrale si mai ales in cele din sanatate", a explicat Rafila.

Referitor la un eventual sfarsit al pandemiei, presedintele Societatii Romane de Microbiologie a explicat ca acest lucru depinde foarte mult de cati oameni vor reusi cei care coordoneaza campania de vaccinare sa imunizeze.

"Ce se va intampla in toamna depinde foarte mult de ce reusim cu acoperirea vaccinala, sigur ca dorintele reprezinta una, ceea ce se va intampla in mod real este cu totul altceva, am auzit tot felul de angajamente date, eu cred ca trebuie sa fim consecventi doar intr-un singur lucru, sa indemnam permanent lumea sa vina in procent cat mai mare la vaccinare, sa adaptam campaniile de informare fiecarui mediu, mediu urban, mediu rural, fiecarei categorii de varsta si asa mai departe.

Trebuie sa intelegem foarte clar diferenta intre vaccinare si restrictii. Restrictiile aduc controlul asupra pandemiei pentru perioade scurte de timp, dupa care lucrurile, dupa ce reintra intr-o oarecare normalitate, revin, apar din nou valuri pandemice, restrictiile vor fi reintroduse, deci este o ciclicitate, este o diferenta majora pentru ca vaccinarea duce la inlaturarea restrictiilor permanent, nu intr-un timp limitat, adica nu conteaza numai faptul ca restrictiile se ridica, ci cat dureaza aceasta ridicare a restrictiilor, cred ca toti ne dorim ca aceste restrictii sa fie ridicate permanent si in consecinta vaccinarea este solutia", a declarat pentru News.ro prof. Rafila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#vaccinare, #maraton, #Bucuresti, #oameni, #pandemie , #Bucuresti