Romanii sunt ecologisti din cauza saraciei

Duminica, 06 Aprilie 2008, ora 22:25

   

Romanii sunt ecologisti din cauza saraciei
Romanii nu au invatat sa recicleze sticla sau plasticul si nici nu plangem ca padurile patriei se imputineaza de la an la an. In Romania se intampla alt fenomen: facem economii drastice la energie si la cadura, doar ca sa nu platim facturi enorme, anunta Realitatea Tv.

Numai 13 procente dintre dintre romani se declara iubitori de natura. Potrivit unui studiu recent mai toti romanii au tendinta sa economiseasca resurse, adica sa dea mai putini bani la intretinere.

Cei mai multi renunta la curentul electric - 76 la suta dintre romanii chestionati admit ca nu stau cu becurile aprinse in toata casa. Altii tin robinetele de apa calda si rece inchise. Si nu sunt deloc putini, ci in jur de 59 la suta.

La fel de multi sunt si cei care au tremurat in aceasta iarna pentru ca si-au tinut inchise caloriferele. Asadar, au risipit mai putin agent termic.

Acesta este un spirit ecologist dezvoltat din cauza saraciei. Si totusi, cum inteleg romanii sa protejeze mediul? Simplu - ies la munca in fata blocului si cumpara becuri economice. In 70 la suta din cazuri se intampla asa.

Altii reduc si consumul de hartie si refolosesc pungile de plastic pe care le primesc gratis de la supermarket. Romanii nu stiu insa sa colecteze selectiv gunoiul.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de2169 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
dana
rank 1
selectie deseuri
Daca la fiecare bloc ar exista acele pubele de selectie deseuri s-ar schimba situatia - eu sunt o ecologista convinsa. In zona unde locuiesc din sector 2 nu exista decat 3 mici pubele pentru zeci de blocuri. Imi neste greu sa ajung acolo cu sacii de bidoane, de sticla etc.
globedreamer
rank 1
Penibil articolul...
Pai nu faptul ca nu sunt eu educat sa selectez gunoiul trebuie mentionat aici ci faptul ca nimeni in Romania nu este dispus sa bage bani in asta. Ce rost are sa il selectez daca ajunge tot la aceeasi groapa de gunoi infecta?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor